Hulusi Akar: Tahıl koridorunda genel prensipler üzerinde anlaşmaya varıldı

Hulusi Akar: Tahıl koridorunda genel prensipler üzerinde anlaşmaya varıldı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna ile Rusya arasındaki tahıl krizinin aşılması için genel prensipler üzerine uzlaşma sağlandığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde, genel prensipler üzerinde anlaşmaya varıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu hafta içinde bununla ilgili bir toplantı yapılması muhtemel" dedi.

'HAFTA İÇİNDE TOPLANTI YAPILMASI MUHTEMEL'

Akar başkanlığında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, bakan yardımcıları ve birlik komutanlarının katılımıyla video konferans toplantısı gerçekleştirildi. Akar bu toplantıda, tüm dünyanın gündeminde olan tahıl krizinin çözümüne dair görüşmeler hakkında konutu.

Son olarak 13 Temmuz'da Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasında İstanbul'da dörtlü toplantı yapıldığını hatırlatan Akar, "Tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde, genel prensipler üzerinde anlaşmaya varıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu hafta içinde bununla ilgili bir toplantı yapılması muhtemel. Bu kapsamda İstanbul'da bir harekat merkezinin kurulması, liman çıkış ve varış noktalarında müşterek kontrollerin yapılması ve intikal rotalarında seyir emniyetinin sağlanması gibi temel teknik hususlar söz konusu" ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem