Hürriyet Yazarı Selvi İstiklal patlamasını da 2015 katliamlarını da PKK'ya bağladı

Hürriyet Yazarı Selvi İstiklal patlamasını da 2015 katliamlarını da PKK'ya bağladı
Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, İstiklal Caddesi’ndeki patlamayı PKK’nın gerçekleştirdiğini yazarken IŞİD’in gerçekleştirdiği mahkeme kararlarıyla da tespit edilen 2015 katliamlarını da PKK’ya bağladı!

İstiklal Caddesi’ndeki patlamadan sonra resmi açıklamalar bile bir kişinin gözaltına alındığı bilgisi ile sınırlı tutulurken ve olayı üstlenen bir örgüt bulunmazken Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, olayı PKK’nın yaptığını ilan etti. Selvi, buna ek olarak 2015’te yaşanan ve mahkeme kararları ile IŞİD’in yaptığı belirlenen katliamları da PKK’ya bağladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’daki patlamayla ilgili soruşturmada, gece yarısından sonra sabaha karşı yaptığı açıklamada, bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Soylu açıklamasında sadece Kobani, Menbiç gibi yer isimleri vererek “coğrafyayı” tanımlarken örgüt ismi vermedi. İçişleri Bakanı, ABD’nin taziye açıklamasını da “katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu” şeklinde değerlendirdi.

Patlamayı soruşturan 8 savcıdan bilgi alma olanağı bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da dün akşam geç saatlerde yaptığı açıklamada sadece olay yerini gösteren kamera görüntülerine ilişkin bilgi vermekle yetindi. Bakan Bozdağ’ın açıklamasında da örgüt ismi yer almadı.

2015 SEÇİM SÜRECİ KATLİAMLARINI DA PKK’YA BAĞLADI!

Hürriyet Yazarı Selvi, dün kaleme aldığı ve bu sabaha yakın gazetenin internet sitesine konulduğu anlaşılan yazısında, İstiklal Caddesi’ndeki patlamayı PKK’nın gerçekleştirdiğini net bir dille ifade etti. Selvi, “PKK İstanbul’daki eylemde neyi hedef aldı” başlıklı yazısında, 2015 – 2016 sürecindeki, mahkeme kararıyla IŞİD’in gerçekleştirdiği belirlenen katliamları da, olay ismi vermeden, PKK’nın yaptığını ileri sürerek şunları kaydetti:

“2023 seçimlerine giderken PKK bir kez daha sivilleri hedef alan bir katliama yol açtı. PKK buna benzer kanlı eylemlerini 2015 seçimleri ve 2016 seçim sürecinde gerçekleştirmişti. PKK bu eylemle seçimlere bir ağırlık oluşturmayı hedefliyor.

İstiklal’de patlayan bomba ile terör örgütü, dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’dan mesaj vermek istedi. PKK kısa bir süre önce Mersin’in Mezitli ilçesinde Tece Polisevi’ne yönelik saldırıda bulunmuştu. Bu eylem onun bir devamı.

Hafta sonu İstanbul’un en kalabalık olan ilçesi Beyoğlu’nda, sivillerin en yoğun olarak bulunduğu 16.17’de bombayı patlatarak çok sayıda sivilin ölmesini hedefledi.

İstiklal Caddesi hafta sonu vatandaşlarımızın olduğu kadar turistlerin de yoğun olarak ziyaret ettiği yerler arasında yer alıyor. PKK’nın kanlı eyleminde pazar gününü seçmesi ise çok sayıda sivil insanın ölümünü hedef aldığını gösteriyor. Terör örgütünün sivilleri hedef alması aynı zamanda PKK’ya yönelik operasyonlar nedeniyle ne kadar sıkıştığını gösteriyor.

Ancak terör eylemi iktidarı ve muhalefetiyle siyasetin ve halkımızın PKK’ya ve teröre karşı kenetlenmesini sağladığı için ters tepti.”

Gündem