İBB 29 Ekim programını duyurdu: Haluk Bilginer, Duman, Kubat, Edis, Sıla, Zülfü Livaneli, Mazhar Alanson, Adamlar...

İBB 29 Ekim programını duyurdu: Haluk Bilginer, Duman, Kubat, Edis, Sıla, Zülfü Livaneli, Mazhar Alanson, Adamlar...
İBB 29 Ekim'deki Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarına özel bir program yapacağını duyurdu.

İBB'den Cumhuriyetin 100. yılı için görkemli bir program duyurusu geldi.

İşte Türkiye’nin en büyük sahnesinde gerçekleştirilecek kutlama programının detayları:

"Aylar öncesinden hazırlıklarına başlanan görkemli kutlama programı, 29 Ekim Pazar günü Maltepe Etkinlik alanında gerçekleştirilecek. 29 Ekim Pazar günü Maltepe Etkinlik Alanını dolduracak İstanbullular, unutamayacakları bir kutlama yaşayacak.

100 yılın kutlamasına özel gösteri

Yüzyılın kutlamasına özel hazırlanan 100. yıl özel gösterisinde, Haluk Bilginer’in seslendireceği temsili Cumhuriyet ağacı, bir kız çocuğu ile yolculuğa çıkacak. 40 dakika sürecek bu özel gösteriye, yurtdışından gelen hava ve yer akrobatları eşlik edecek. İtalya’dan gelen uçan balonlu akrobasi ekibi, Türkiye’nin her şehrini temsil eden 81 halk oyunları dansçısı ile aynı sahnede buluşacak. Zeybekler, modern dans ekipleri, tiyatrocular, Türkiye’nin yurtdışındaki genç gururlarından Piyanist İlyun Bürkev ve Türkiye’nin iki çok kıymetli sesi Sıla ve Edis dahil olmak üzere 210 kişi sahne alacak. Hayallerinin peşinden giden kız çocuğunu, jimnastik sporcusu Doğa Kale canlandıracak.

16 metrelik dev çınar

Cumhuriyetin 100. Yılı gösterisine özel olarak tasarlanan 150 metrelik görkemli sahnede, bazıları yine yurtdışından bu gece için özel getirilen en son teknoloji görüntü, ses, ışık, pyro ve otomasyon ekipmanları kullanılacak. Sahnenin ortasında ise 16 metre yüksekliğinde Cumhuriyet çınarı yer alacak.

Aralıksız konserler

whatsapp-image-2023-10-24-at-14-45-55.jpeg

İskender Paydaş yönetimindeki 60 kişilik orkestra ve 40 kişilik koro ile birlikte sahneye sırasıyla Duman, Kubat, Edis, Sıla ve Zülfü Livaneli çıkacak. Yer yer düetlerinde yer alacağı konserler, 3 saat kesintisiz sürecek.

20 kameralı özel canlı yayın

Maltepe’ye gelemeyen milyonlar, tüm gösteri ve konserleri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB sosyal medya hesaplarından da canlı takip edebilecek. Türkiye’nin en büyük sahnesindeki görkemli kutlama, 20 farklı kamera ile canlı yayınlanacak. (Kısa Dalga)

Gündem