İBB Başkanı İmamoğlu'ndan yerel seçim açıklaması: 'Ben İstanbul’daki rakibimin kim olduğunu biliyorum'

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan yerel seçim açıklaması: 'Ben İstanbul’daki rakibimin kim olduğunu biliyorum'
Yerel seçim gündemine ilişkin konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, "Kaç adayın ismi geçerse geçsin ben İstanbul’daki rakibimin kim olduğunu biliyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Filenin Sultanları Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu'nun açılış töreninde, yerel seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kurultaydan önce yerel seçimler için “ittifak kapısının açık olabileceğin” ilişkin açıklaması hatırlatılan İmamoğlu, “Değişim olunca diye bir eşleştirme yapmadım ama ben her zaman ittifakın olabileceği ihtimalini savundum" dedi.

'Kazanan bir muhalefet olma adına her muhalif görüş ve partinin ilgi duyacağını düşünüyorum'

İmamoğlu konuya dair şunları söyledi:

"Biz zaten toplumsal ittifakı savunurken bunun içindeki siyasi görüşleri ya da paydaşları asla yok saymayarak bunu söyledim. Müzakerenin, istişarenin toplumsal bir edebimiz olduğunu biliyorum. Kazanan bir muhalefet olma adına buna her muhalif görüş ve partinin ilgi duyacağını düşünüyorum. Bu kapsamda genel başkanımızın da aynı düşüncede olduğunu biliyorum. Çünkü kendisi de diyaloga açık biri. Ben bu yönüyle de yeni müzakerelerin yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum. CHP muhalefetin liderliğini yapmak zorunluluğu vardır. Bu illa siyasi partiler üzerinden olmayabilir, toplumsal muhalefetin liderliğinden de bahsediyor olabiliriz. İşbirliği içerisinde anlamlı, akılcı bir siyasi ittifakın olabileceği ihtimalini altına dip not olarak düşüyorum.”

Yerel seçimlerde İstanbul rakibi

İmamoğlu son olarak İstanbul'a dair ise “Kaç adayın ismi geçerse geçsin ben İstanbul’daki rakibimin kim olduğunu biliyorum” açıklamasını yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem