İBB dava açtı, Erdoğan'ın arkadaşının rezidans planı iptal edildi

İBB dava açtı, Erdoğan'ın arkadaşının rezidans planı iptal edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkadaşı Mesut Toprak'ın Etiler'deki rezidans projesi için bakanlığın yaptığı imar planları, İBB’nin açtığı dava sonucu iptal edildi.

Kısa Dalga - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sınıf arkadaşı Mesut Toprak'ın Etiler'deki rezidans projesi için bakanlığın yaptığı imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açtığı dava sonucu iptal edildi. Mahkeme, planın Boğaziçi Kanunu'na aykırı olduğuna hükmetti, silüet uyarısı da yapıldı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tay Group-Astay Gayrimenkul’ün Etiler'de Boğaziçi geri görünüm ve etkilenme sınırları içinde kalan "Private Residences İstanbul at Etiler" projesi için 2021 yılının eylül ayında imar planı değişikliği hazırlayarak planı askıya çıkardı. Erdoğan’ın okul arkadaşı Mesut Toprak’ın yaptığı grup şirketinin yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda inşa edeceği rezidans projesi için deprem riski nedeniyle yıkılan 60 yıllık Belediye Sitesi’nin bulunduğu parseller konut imarından çıkarılarak 'ticaret ve konut' fonksiyonuna alındı. Emsal yani inşaat hakkı 1.6, yapı yüksekliği de en çok zemin+7 kat olarak belirlendi.

1721991396804-etiler-3-jpg-nhzw-zy-7-pb-uoxb-9-s-yb-6-zr-yw.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, plana süresi içinde itiraz etti. İtirazı reddedilen İBB, şehircilik ilke ve esaslarına aykırı olduğu gerekçesiyle imar planının iptali için dava açtı. Davaya bakan İstanbul 9.İdare Mahkemesi, İBB’nin plana itirazının reddine ilişkin işlemin ve imar planının hukuku uygun olmadığı sonucuna vardı.

İmar planı 26 Nisan 2024 tarihinde oybirliği ile iptal edildi. (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem