İBB, Fatih Sultan Mehmet tablosunun ardından madalyonu da satın aldı

İBB, Fatih Sultan Mehmet tablosunun ardından madalyonu da satın aldı
İBB, Ferrara’ın 1481’de yaptığı Fatih Sultan Mehmet madalyonunu satın aldı. Eser, İstanbul'a getiriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, soruşturmalık olan Fatih Sultan Mehmet portresinin ardından, Londra’da bulunan Fatih Sultan Mehmet madalyonunu da satın aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "10 defa soruşturmadan geçtiğimiz Fatih S. Mehmet tablosunu soruşturmaya devam ede dursunlar, Bellini, Ferrara, Giovanni’in yaptığı 3 madalyonu ve portresi Victoria and Albert Museum’da başköşede sergileniyor. Biz Ferrara madalyonunu da İstanbulumuza getirmek üzere Londra’dayız" demişti.

Polat, "Kültür ve tarih hamasetle değil emekle korunur, uluslararası ilişkilerle ayağa kalkar. Fatih’in yaşarken poz vererek yaptırdığı Costanza de Ferrara’ın 1481’de yaptığı Fatih Sultan Mehmet madalyonu yüzyıllar sonra yeniden bizim, hepimizin, İstanbulun. Hayırlı olsun…" diye eklemişti.

Polat, daha sonra yaptığı paylaşımda ise madalyonun alındığını belirtti. Madalyon ile çekindiği fotoğrafı paylaşan Polat, "Teslim aldık, İstanbul’a getiriyoruz… 542 yıl önce Fatih Sultan Mehmet’in poz vererek yaptırdığı Costanzo da Ferrara madalyonu artık İBB’nin, dolayısı ile tüm Türkiye’nin, hepimizin… Güzelliklerde birleşen ülkemize hayırlı olsun" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem