Akşener 'iş birliğini savundu' diye istifasını istemişti: İYİ Parti'den bir istifa daha

Akşener 'iş birliğini savundu' diye istifasını istemişti: İYİ Parti'den bir istifa daha
İyi Parti'den bir istifa daha geldi. CHP'nin iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti'de sular durulmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, "Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir" demişti. Genel Başkan Meral Akşener'in, Özkan'ın istifasını istediği ortaya çıktı.

CHP'nin iş birliği teklifini reddeden İYİ Parti'de sular durulmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, "Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir" demişti. Genel Başkan Meral Akşener'in, Özkan'ın istifasını istedi. Özkan, istifa etti.

Halk TV’de katıldığı programda, “Genel İdare Kurulu’nun vermiş olduğu bir karar var. Bu karar nasıl değiştirilebilir. Ayetleri tefsirciler tartışabiliyor. Genel İdare Kurulu, Genel Başkana yetki verdi. Şuan böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Somut bir öneri getirilirse, Genel Başkan nezaketli bir insan. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir" demişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP ile iş birliğini savunan İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın istifasını istediği ortaya çıktı.

Özkan istifasını sosyal medyadan duyurdu.

Ne olmuştu?

CHP, yerel seçimlerde İYİ Parti'ye iş birliği talebinde bulunmuştu. İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP'nin talebini reddetmişti. İbrahim Özkan, talebin reddedilmesine dair sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı. Özkan, paylaşımında "Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz" ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem