İBB iftar çadırı kurmak istedi, AKP'li belediyeler meydanları iş araçlarıyla doldurdu

İBB iftar çadırı kurmak istedi, AKP'li belediyeler meydanları iş araçlarıyla doldurdu
Gazeteci İsmail Saymaz İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Ümraniye meydanında kurmak istediği iftar çadırının belediye araçlarıyla engellendiğini duyurdu.

AKP'li Ümraniye Belediye'si İBB'nin kent meydanına kurmak istediği iftar çadırını engelledi.

Gazeteci İsmail Saymaz olayı şöyle duyurdu:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Kent Meydanı’nda iftar çadırı kurmak istedi. Ancak Ümraniye Belediyesi parka otobüs ve iş araçlarını doldurarak, iftar çadırı kurulmasını engelledi."

Öte yandan benzer bir görüntü AKP'li belediyenin Üsküdar Mimar Sinan Meydanı'nda da görüntülendi. Belediye çok sayıda zabıta memurunun yanı sıra meydana çöp araçları, kar ile mücadele kamyonlarını getirdi.

Üsküdar Belediye başkanından açıklama

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hastane ve kütüphanenin önünde, 29 gün boyunca 10:00 – 02:00 arasında konser gibi etkinlikler yapılır mı? Gelin buraya değil, daha işlek, geniş ve uygun olan ana meydana, sahile kurun dedik, İBB ise zabıtalarımıza saldırmayı seçti” ifadelerini kullandı.

İBB yetkilileri yaptığı açıklamada Üsküdar’daki meydanın kendi yetkili alanlarında olduğunu söyledi. Konuyla ilgili İBB, meydandaki kamu mallarına verilen zarar ve engellemelerden dolayı Üsküdar Belediyesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

(Kısa Dalga)

Gündem