İBB Meclisi'nde Göksu-İmamoğlu polemiği: Birkaç ay sonra emekli olacak

İBB Meclisi'nde Göksu-İmamoğlu polemiği: Birkaç ay sonra emekli olacak
İBB Meclisi'nde "Mevcut belediye başkanımıza da çok büyük bir iyilik yaparak tatile göndereceğimizi söylüyorum” diyen Tevfik Göksu'ya yanıt veren İBB Başkanı İmamoğlu, "Birkaç ay sonra herhalde kendisi emekli olacak. Yolu açık olsun. Umutsuzluk görüyorum kendi yüzünde" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde 2024 Mali yılı bütçesi 213 milyar 500 milyon olarak görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi

Saraçhane'deki belediye binasında yapılan toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2024 mali yılı bütçe sunumunu gerçekleştirdi.

Mecliste grubu bulunan partilerin grup başkanvekillerinin gündem hakkındaki konuşmalarının ardından bütçeye dair oylama yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 213 milyar 500 milyon olarak belirlenen 2024 mali yılı bütçesi 221 kabul 34 ret oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi.

AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının bütçede en büyük iddiası neydi, 'İstanbul'a borçlanmak ihanettir.' Eylül 2023 itibariyle İBB'nin kesin borcu 98,9 milyar lira. Meclisten verdiğimiz yetkiler, İSKİ, İETT borçlarıyla birlikte baktığımızda 2023 sonu kayıtlara girecek, mecliste bekleyen ve meclisten geçirdiklerimizle beraber borç 199 milyar liraya çıkıyor. Geçen sene 103 milyar dedim, 2023 bittiğinde borcunuz 103 olacak dedim, şuan da 98, yıl bitmeden 103'ü çoktan geçmişsiniz. 2024 bütün borç stokuna baktığınızda, İBB, İSKİ ve İETT'yi eklediğinizde şu borçların da bir kısmı meclisten geçerse sayın başkan tatile giderken İstanbullulara tam 146,9 borçlanmış olarak gidecek, 246,9 milyar" İfadelerini kullandı.

"Tatile göndereceğiz"

İBB Meclisi'nde Göksu-İmamoğlu polemiği: Birkaç ay sonra emekli olacak

Göksu, “Önümüzde bir yerel seçim var. Başta İstanbul olmak üzere ülkemizi emanet edeceğimiz seçimler var. 31 Mart 2024’de inşallah bu koltukta AK Partili bir belediye başkanı oturacak. Mevcut belediye başkanımıza da çok büyük bir iyilik yaparak tatile göndereceğimizi söylüyorum” dedi.

"Birkaç ay sonra emekli olacak"

Göksu'ya yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Konuşmasında incitici şeyler olsa da havaya sıkılan boş tarifler olduğu için muhatap almayacağım, tenezzül edip cevap vermeyeceğim. Kurumun başında adam yok gibi bir çok şey var ama dediğim gibi, kötü söz sahibine aittir. Çok anlamlı sözler de değil. Birkaç ay sonra herhalde kendisi emekli olacak. Yolu açık olsun, öyle görünüyor. Umutsuzluk görüyorum kendi yüzünde. Yine de güzel anılarla kendileri ile vedalaşmış olduk. Yolu açık olsun, başarılar dileriz” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem