İBB sanat sergisine soruşturma açtıran Kürşat Mican'ın suç kaydı ortaya çıktı

İBB sanat sergisine soruşturma açtıran Kürşat Mican'ın suç kaydı ortaya çıktı
İBB sergisinde çıplaklık ve müstehcenlik içeren figür, heykel, fotoğraf ve resimlerin bulunduğu savıyla Cumhuriyet Savcılığı'na, suç duyurusunda bulunan Kürşat Mican'ın, adam kaçırma, işkence, halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarından sabıkası olduğu öğrenildi.

Artİstanbul Feshane'de 19 küratör ve 300 sanatçının katıldığı, 400'ün üzerinde yapıtın sergilendiği "Ortadan Başlamak" adlı sergi, açıldığı 22 Haziran'dan bu yana İslamcı kuruluşların, tarikat ve cemaatlerin hedefi haline geldi. Sergide çıplaklık ve müstehcenlik içeren figür, heykel, fotoğraf ve resimlerin bulunduğu savunuldu. Dün de Yesevi Alperenler Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Mican'ın suç duyurusu üzerine sergi hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Cumhuriyet Savcılığı Mican’ın suç duyurusunu üzerine sergiyle ilgili "halkı kin düşmanlığa tahrik veya aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlattı.

Ancak 10 Haber'den Olkan Özyurt'un haberine göre, Mican'ın da suç kayıtları ortaya çıktı.

Sabıkası kabarık

Habere göre, Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı olarak 20 Temmuz 2017’de Beyoğlu’ndaki Neve Şalom Sinagogu’na saldırdığı için yargılanıp ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçundan bir yıl hapis cezası almış bir isim. Ceza sonrasında Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı bir açıklama yaparak, “21 Ekim 2018 tarihinde görevden alınan Kürşat Mican’ın yukarıda belirtilen tarihten itibaren vakfımız ile hiçbir bir bağı ve alakası kalmamıştır. Belirtilen tarihten itibaren Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanımız Sayın Nail Gün’dür” dedi.

"Halkın bir kesimini alenen aşağılamak"tan da ceza aldı

Mican, 2016’da da İstanbul’da düzenlenmesi planlanan LGBTİ+'lara yönelik yaptığı açıklama nedeniyle de yargılanarak, "halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan ceza aldı.

Gündem