İBB ve AFAD, olası İstanbul depremi için ilçe ilçe risk haritası yayınladı

İBB ve AFAD, olası İstanbul depremi için ilçe ilçe risk haritası yayınladı
Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece'nin belirli kısımları, Esenyurt'un belirli kısımları, Küçükçekmece, Ümraniye, Sancaktepe'nin belirli kısımları, Bağcılar'ın belirli kısımları, Kadıköy'ün belirli kısımları, Kartal, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli ilçeleri en riskli ilçeler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da olası büyük bir deprem için tehdit oluşturan ilçeleri analiz ederek risk haritası çıkardı.

Rapora göre, haritada kırmızı renkle gösterilen birinci derece deprem bölgesinde olan ilçeler en çok riske sahip olanlar.

istanbul-deprem-riski-ilceler.webp

Sputnik Türkiye’den Kerimcan Malaz’ın haberine göre, en riskli ilçeler şöyle:

Adalar, Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece'nin belirli kısımları, Esenyurt'un belirli kısımları, Küçükçekmece, Ümraniye, Sancaktepe'nin belirli kısımları, Bağcılar'ın belirli kısımları, Kadıköy'ün belirli kısımları, Kartal, Maltepe, Tuzla, Üsküdar, Zeytinburnu ve Sultanbeyli.

İkinci derece deprem bölgesinde olan ilçeler ise Büyükçekmece'nin belirli kısımları, Esenyurt'un belirli kısımları, Başakşehir, Sultangazi, Şişli, Kağıthane, Beyoğlu, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Bayrampaşa, Bağcılar'ın belirli kısımları, Güngören, Esenler'in belirli kısımları.

Üçüncü derece deprem bölgesinde olan daha az riskli ilçeler sıralamasında ise Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Eyüp, Sarıyer yer alıyor.

Dördüncü bölge deprem bölgesi olan en az riske sahip yer ise Çatalca'nın kuzeyinde yer alan Karacaköy Mahallesi.

İstanbul tarihi boyunca 447, 542, 1296, 1509, 1719, 1766, 1894, 1912, 1935, 1963 ve 1999 yıllarında yıkıcı depremlere sahne oldu. (Kısa Dalga)

Gündem