İBB: Yenikapı metrosu imdat freninin gereksiz kullanımıyla otomatik durdu

İBB: Yenikapı metrosu imdat freninin gereksiz kullanımıyla otomatik durdu
Meclis’te, AKP ve yakını medyanın “dezenformasyon yasası” olarak tanımladığı yasa görüşülürken, “dezenformasyon”un son örneği, Yenikapı – Atatürk Havalimanı metrosunun durmasıyla ilgili yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi metronun, “bir yolcunun imdat frenini gereksiz yere çekmesinden dolayı, kendiliğinden durduğunu ve vagonların güvenli nedeniyle ayrıldığını” duyurdu.

Meclis, “Dezenformasyon Yasası” adı altında “sansür yasası”nı görüşürken “dezenformasyon”un son örneği, Yenikapı – Atatürk Havalimanı metrosunun durmasıyla ilgili yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AKP’ye yakın yayın organlarının “hüsran” başlıklarıyla duyurduğu olayda, metronun, “bir yolcunun imdat frenini gereksiz yere çekmesinden dolayı, kendiliğinden durduğunu ve vagonların güvenli nedeniyle ayrıldığını” açıkladı.

Halk TV’nin haberine göre; Dün yaşanan durumu, Yeni Şafak, Star, Sabah, A Haber, Haber 7 ve Takvim gazeteleri “Yenikapı istasyonunda yolcu dolu vagonun birbirinden ayrıldı” haberlerini manşetlerine taşıdı. Haberlerde İBB'ye ait Yenikapı-Atatürk Havalimanı metrosunda yolcu dolu vagonları akşam saatlerinde birbirinden ayrılarak raylarda savrulduğu belirtildi. 'İstanbul bunu da gördü', 'Yİne İBB yine hüsran', 'Metro ikiye ayrıldı' gibi başlıklarla servis edilen haberlerde olayın nedenine dair ise bilgi paylaşılmadı.

İBB: GEREKSİZ İMDAT FRENİ ÇEKİLİNCE GÜVENLİK İÇİN AYRILDI

İBB, olayın Yenikapı – Atatürk Havalimanı metrosunda bir yolcunun imdat frenini “gereksiz yere” kullanması sonucu gerçekleştiğini belirtti. Güvenlik nedeniyle vagonların birbirinden ayrıldığı belirtilerek, aracın durduğu ve yolcuların tahliye edildiği belirtildi.

Açıklamada, M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı’nda 12 Ekim Çarşamba günü saat 22.30’da Yenikapı’dan hareket eden aracın içindeki imdat frenini bir yolcunun çektiği belirtildi. “Bir yolcumuz tarafından imdat freninin gereksiz yere kullanılması nedeniyle aracımız otomatik olarak durdu" denilen açıklamada, "4’lü diziden oluşan araç durduğunda 1 vagonu peronda 3 vagonu tünelde kaldı” bilgisi verildi.

Yolcuların kısa sürede tahliye edilebilmesi ve güvenlik kontrolünün sağlanması için 4’lü dizinin 2’si İBB ekipleri tarafından diğer 2 diziden ayrılarak perona çekildiği belirtilen açıklamada “Yolcu tahliyesi yapıldı. Ardından 3 dakika içinde tünelde kalan 2 dizi de perona çekilerek yolcuların tahliyesi sağlandı. Yapılan kontrollerin sonrasında araçta bir arıza veya olağanüstü durum meydana gelmediği, imdat freninin bir yolcu tarafından gereksiz yere kullanılması nedeniyle aracın durduğu tespit edildi” ifadeleri kullanıldı.

Gündem