İBB'de 'terör gözaltısı' tartışmasına Bülent Turan da katıldı: Sicil kaydı tek başına yeterli değil

İBB'de 'terör gözaltısı' tartışmasına Bülent Turan da katıldı: Sicil kaydı tek başına yeterli değil
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şafak D.'nin, 'terörle ilişkisi olduğu' iddiasıyla gözaltına alınması ile ilgili AKP'li Bülent Turan'dan da açıklama geldi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanının, 'terör örgütü PKK üyeliğinden' gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, sicil kaydının tek başına yeterli olmadığını söyledi.

Turan, "Bugün İstanbul'da yapılan bu yanlışı hiç bir belediyemizin yapmamasını, her kurumun çok hassas davranmasını, güvenliğimizden taviz verilmemesi gerektiğini bir daha görmüş olduk. Ama ne olursa olsun bildiğimi okurum tarzı yaklaşımlar doğru yaklaşımlar olmaz" dedi.

Bülent Turan, Çanakkale Gelibolu'da iftarın ardından yaptığı konuşmada, İBB'de sosyal hizmet uzmanı olarak çalışan Şafak D.'nin gözaltına alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Turan, "Bakınız bugün bir belediyenin sosyal hizmetler çalışanı, PKK bağı ile beraber yakalandı, gösterildi. Hani 'yok' diyorlardı, hani 'olmaz' diyorlardı. Ama gördük ki dedikleri gibi sicil kaydı tek başına teröre karşı bir önlem değil. Mahkeme karar verecek, Yargıtay'a gidecek, kesinleşecek ondan sonra sicil kaydı olabilecek. O yüzden güvenlik tedbirleri ilgili kurumların araştırmaları bambaşka bir önem atfediyormuş. Bugün İstanbul'da yapılan bu yanlışı hiç bir belediyemizin yapmamasını, her kurumun çok hassas davranmasını, güvenliğimizden taviz verilmemesi gerektiğini bir daha görmüş olduk. Ama ne olursa olsun bildiğimi okurum tarzı yaklaşımlar doğru yaklaşımlar olmaz" dedi. (DHA)

Gündem