İBB'den Gazze'ye ambulans yardımı yapılacak

İBB'den Gazze'ye ambulans yardımı yapılacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri kendi aralarında toplayacakları bağışla Gazze'ye bir ambulans gönderme kararı aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı dördüncü oturumu, Meclis 2'inci Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı Başkanlığı'nda İBB Saraçhane binasında gerçekleştirildi.

Gündem dışı konuşma gerçekleştiren AKP Grup Başkanı M. Tevfik Göksu, İBB AKP, MHP ve İYİ Parti Meclis Üyeleri olarak, aramızda toplayacağımız bağışlarımızla Gazze'ye bir ambulans yardımı yapacağız" açıklamasında bulundu.

Göksu yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Cumhuriyetimizi tebrik ediyorum. Bu ülke Cumhuriyeti sıradan günlerden geçerek kurmadı. Büyük bedeller ödeyerek kurdu. Cumhuriyet bu toplumun hür iradesini ve inancı ile azminin sonucudur. Cumhuriyetimiz hayırlı olsun, bereketli olsun nice yüzyıllar yaşasın inşallah. Diğer bir konu ise şu anda dünya, Filistin ve Gazze ile İsrail'de yaşananlara kitlenmiş durumdadır.

Bu şehrin meclis üyeleri olarak, bu şehrin vatandaşlardan emanetini almış üyeleri olarak, biz AKP meclis üyeleri, MHP meclis üyeleri ve İYİ parti meclis üyeleri olarak bu insanlık dramının yaşandığı Gazze'deki kardeşlerimize katkı olması için kendi aramızda topladığımız yardımlarla bir ambulans alıp hediye etmeyi, bir ambulans alıp da kardeşlerimizin yaralarını sarmayı ortak karar olarak aldık." (DHA)

Gündem