İBB'den Metro İstanbul'a 350 milyon lira aktarılmasına AKP engeli

İBB'den Metro İstanbul'a 350 milyon lira aktarılmasına AKP engeli
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçesinden Metro İstanbul'a 350 milyon lira aktarılması teklifi kabul görmedi. Teklif daha sonra 125 milyon liraya düşürüldü.

İBB Meclis’ine geçen günlerde belediye bütçesinden Metro A.Ş.’ye ücretsiz toplu taşıma kullananların sübvanse edilmesi yönünde teklif sunuldu.

Metro A.Ş. kendilerine aylık 350 milyon TL sübvansiyon ödenmesini önerdi.

Halk TV'den Ali Macit'in haberine göre teklif, Ulaşım ve Trafik Komisyonu’nda çoğunlukta olan AKP’liler tarafından Kabul görmedi.

AKP’liler Metro A.Ş.’nin teklifini 125 milyon TL’ye düşürdü. Bu teklif ise İBB Meclis’inde kabul edildi. 125 milyon TL’nin KDV hariç değeri 105 milyon TL.

Sadece aylık elektriği 33 milyon lira

İBB'nin İYİ Partili Meclis üyesi Dr. Suat Sarı şu yorumu yaptı: “Bu akıllara zarar bir olay. Bu açıkçası Metro A.Ş’nin işletme giderlerinin çokluğundan dolayı iş yapamamamasını ve personeline maaş ödememesini gerektirecek bir operasyon çünkü zaten Metro A.Ş.’nin aylık elektrik gideri 33 milyon TL. EYT’den dolayı ötürü ödenecek kıdem tazminatları var. Hepsini topladığınızda bu teklif Metro A.Ş.’nin iş yapmasını engelleyen, oradaki mevcut maaşlarının verilmesini engelleyen bir tutumdur." (Kısa Dalga)

Gündem