İBB’nin projeleri programa alınmadı

İBB’nin projeleri programa alınmadı
İBB'nin Eyüpsultan–Bayrampaşa Tramvay Hattı ve Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım 2024 Yılı Yatırım Programı'na alınmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı iki önemli toplu ulaşım projesi olan, Eyüpsultan–Bayrampaşa Tramvay Hattı ve Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım 2024 Yılı Yatırım Programına alınmadı.

Onay yok

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre böylece, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından tüm teknik raporları ve projeleri onaylanan, hatlar yatırım planına alınmayarak projelerin başlanabilmesi için gerekli olan onay verilmemiş oldu.

'Milletini cezalandıranı millet sevmez'

Pendik-Kaynarca metrosunda incelemelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Bayrampaşa-Eyüpsultan tramvay hattı ve Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının kaynağı hazır. Yurtdışından temin ettiğimiz uzun vadeli kredisi hazır. Sadece kalan yatırım planına alınmaması. Vatandaşlarımız yatırım planına alınmasının ne demek olduğunu bilsin. Devlet sizi sadece kaydına alıyor, başka bir katkısı yok. Bu onayı eninde sonunda verecekler. Milletini cezalandıranı millet sevmez” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem