İçişleri Bakanı Soylu: 10 gün sonra bakanlığım sona eriyor

İçişleri Bakanı Soylu: 10 gün sonra bakanlığım sona eriyor
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim gecesine ilişkin açıklama yaptı, "İki belediye başkanı sorumsuz bir şekilde çıktılar. İmamoğlu ve Yavaş milletimizden özür dilemeli.' dedi. Bakan Soylu ayrıca, 'Çok net bir şey söyleyeyim, istihbaratımız var. Ortalığın karışması için Lavrion’dan talimat verildi" dedi. Soylu, bakanlığının 10 gün sonra sona ereceğini de belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Ben milletvekiliyim. 10 gün sonra bakanlığım sona eriyor. 7 yıl görevdeydim, elimden gerekeni yaptım. Gücüm yettiğince ülkem ve milletim için gece gündüz gayret ettim" dedi.

Özür dilemeliler


TGRT Haber'de seçim gündemini yorumlayan Soylu özetle şunları söyledi:

"Belediye başkanları seçim gecesi Türkiye’yi yanılttılar. Seçimin sonuçları belli, sayılıyor. Islak imzalı tutanakların hepsi belli. Her sandıkta CHP’nin de elemanları vardı. Bu topraklarda 1833’ten beri seçim var. Seçim demokrasi şenliğine döndü.

İlk veriler kırsaldan gelir. Kırsalda AK Parti öndedir, sonra da şehirlerden veriler eklenir. Özür dilemesi lazım. Toplumun önüne çıkan yalan bilgiyi vermek. İki belediye başkanı sorumsuz bir şekilde çıktılar. Lavrion’dan talimat verildi böyle bir hadisede devreye girilmesi, terör örgütlerinin Türkiye’de karmaşıklığı sağlayabilmesi için ortaya saçılması.

İstihbaratımız var

Çok net bir şey söyleyeyim, istihbaratımız var. O gece Yunanistan'daki PKK kampı Lavrion'dan talimat verildi. Böyle bir hadisede devreye girilmesi ve teröristlerin Türkiye'de bu karmaşıklığı sağlayabilmesi için ortaya dökülmesi talimatı var. O gece ortalığın karıştırılması için talimat verildi. Ama Türkiye o gece çok net bir tablo ortaya koydu, seçimleri demokrasi şenliğine dönüştürdü.

Oy ve Ötesi Derneği’ne Avrupa’dan yardım geldi

Bütün ıslak imzalar var. Her partinin temsilcisi huzurunda sayılıyor. YSK’ya bu bilgileri siyasi partilere online olarak veriliyor, ıslak imza ile karşılaştırabilmek için. Maddi hata olabilir, karşılaştırabilirsiniz diye. Sandıkta oy ve ötesi derneği bir anarşizm uyguladı. Sandık başkanlarını tehdit etti. Bütün tespitler var. Oy ve Ötesi derneği kim tarafından fonlanıyor?

Oy ve Ötesi’ne İsveç Konsolosluğu üzerinden 1 milyon 346 bin yardım edilmiş, Belçika 53 bin euro yardımda bulunmuş. Oy ve Ötesi Derneği’ne Avrupa’dan yardım geldi. Tespitlerimiz devam ediyor. Muhalif yayınlara AB ülkelerinden yardım geldi.

Bakanlığa devam edecek mi?

Ben milletvekiliyim. 10 gün sonra bakanlığım sona eriyor. 7 yıl görevdeydim, elimden gerekeni yaptım. Gücüm yettiğince ülkem ve milletim için gece gündüz gayret ettim. Ben cari duruma bakarım. Milletvekili yemini ettiğim andan itibaren bakanlık görevim sona erer. Milletvekili olarak da bu millete hizmet etmek benim için en büyük şereflerden bir tanesidir. Çok rahatım o konuda." (Kısa Dalga)

Gündem