İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan İmamoğlu'na: "Bunlar ucuz işler"

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı'dan İmamoğlu'na: "Bunlar ucuz işler"
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun MOSEBE açıklamalarına ilişkin "Kimse kendi beceriksizliklerini, liyakatsizliklerini, deyim yerindeyse, 'cambaza bak' diyerek 48 saat boyunca uyumadan vatandaşımızın yanında olmuş, çalışmış polisimize, jandarmamıza iftira atarak örtmeye kalkmasın. Bunlar ucuz işler" dedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İngiliz Büyükelçi ile yemek yediği gün basına yansıyan mobese görüntüleri ile ilgili suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çataklı şunları söyledi:  " Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir suç duyurusunda bulunduğunu ve bu konunun takipçisi olacağını da kendisi ifade etti. Kimse kendi beceriksizliklerini, liyakatsizliklerini, deyim yerindeyse, 'cambaza bak' diyerek 48 saat boyunca uyumadan vatandaşımızın yanında olmuş, çalışmış polisimize, jandarmamıza iftira atarak örtmeye kalkmasın. Bunlar ucuz işler. Herkes kendi işini yapsın. Kara propagandayla, iftirayla kapatılacak şeyler değil bunlar. Bizim arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Görevlerinin başındalar. Burada herkese düşen de işini yapmak."

SAMSUN'DA ONUR ANITI'NA YÖNELİK YAPILAN SALDIRI

Çataklı ayrıca, Samsun'da Atatürk Parkı'ndaki Onur Anıtı'na yönelik saldırıya ilişkin ise, "2 kişi yakalandı. İkisinin de çok fazla suç kaydı var. Bir tanesi ifadesinde o gece alkol aldığını beyan ediyor. Uyuşturucu kullanmadan 11, uyuşturucu ticaretinden 2, kasten yaralamadan 9, taksirle yaralamadan 3, alkollü araç kullanmaktan 2, suç makinesi gibi. Gerekli işlemler arkadaşlar tarafından devam ediyor. Konuyu takip ediyoruz." diye konuştu.

İNSANLIK SUÇU İŞLENDİ

 Çataklı, bakanlığın ocak ayı faaliyetlerini içeren bilgilendirme toplantısında da şunları söyledi: "Yunanistan'ın insanlık dışı ve uluslararası hukuku açıkça ihlal eden davranışı ilk değildir. Bunlardan onlarca yaşandı ve kamuoyu ile paylaşıldı. Hepsi sahil güvenlik komutanlığımızın sitesinde videoları ve tüm detay bilgileri ile mevcut. Hiçbir Avrupa kurumunun, hiçbir uluslararası kurumun, kişinin, otoritenin bu olaylardan haberdar olmaması mümkün değildir.  Maalesef göz göre göre bu insanlık suçu işlenmiştir. Donan sadece cansız bedenler değil, Avrupa'da insani değerlerdir, insanlıktır."

EREN KIŞ OPERASYONU

İsmail Çataklı, terörle mücadele kapsamında Diyarbakır'da 310 personel ve 20 operasyonel timin görev aldığı Eren Kış Operasyonu başlatıldığını söyledi. Çataklı, "Bu operasyonlarda 34'ü sağ, 13’ü teslim olmak üzere toplam 47 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 38'i PKK/KCK, 8’i DEAŞ, 1’i sol terör örgütü mensubudur" dedi.

'OCAK AYINDA 19 KADIN YAŞAMINI YİTİRMİŞTİR’

Çataklı, ocak ayında kadına yönelik şiddet olaylarında 19 kadının yaşamını yitirdiğini söyleyerek, "Elbette ki buradaki yegane amacımız bu sayıyı sıfırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda hayata geçirilen ve sadece kadınların kullanabildiği KADES uygulamasında 3 milyon 197 bin 216 indirilme sayısına eriştik. Bu yılki hedef sayımız 5 milyon indirmeye ulaşmaktır. Uygulama ile bugüne kadar 303 bin 10 ihbar alınmıştır. Elektronik izleme merkezi tarafından bugüne kadar bin 186 vakanın takibi yapılmış olup, halen 506 vakanın takibi devam etmektedir. Bugüne kadar elektronik kelepçe tedbir kararı verilerek, takibi yapılan vakalarda kadın cinayeti meydana gelmemiştir" diye konuştu. (DHA)

Gündem