İddia: AKP'li başkan şikayetini çekmek için para istedi

İddia: AKP'li başkan şikayetini çekmek için para istedi
AKP Çorum İl Başkanı Murat Günay'ın kendisini darbettikleri için cezaevinde olan sanıklardan, şikayetini geri çekmek için para istediği iddia edildi.

Bir yıl önce 3'ü muhtar 5 kişinin saldırısına uğrayıp darbedilen AKP Çorum İl başkanı Murat Günay’ın, sanıkların cezaevinden çıkmaları için bir avukat aracılığı ile sanık ve sanık yakınlarına para teklif ettirdiği iddia edildi.

T24'ten Elvan Yılmaz'ın haberine göre, sanık yakınları ile pazarlık yapan avukatın ses kayıtları ortaya çıktı.

İddialara göre Çorum barosu avukatlarından R.Ç, 10 Temmuz 2023 pazartesi günü saat 09.00-11.00 saatleri arasında olayın mağduru Günay adına Çorum L Tipi Kapalı cezaevinde yatmakta olan tutuklu sanıklar Z.O., F.Y., Ü.B., S.E. ve H.T. ile görüştü.

Sanıkların iddiasına göre, cezaevinde sanıklarla görüşen avukat R.Ç, sanıklara cezaevinden çıkarılmaları için önce 5 milyon para istedi, daha sonra bu rakamı 1,5 milyona kadar indirdi. Ancak bu teklifi sanıkların bir kısmı kabul ederken bir kısmı kabul etmedi.

Sanıklardan Z.O.’nun abisi H.O. ile S.E.’nin kardeşi S.E. de olaya müdahil olarak, kardeşlerini cezaevinden çıkarmak için Günay ile görüşmek istedi. İddiaya göre, Günay, sanık yakınlarından H.O.’ya mesaj atarak, avukat R.Ç. ve davanın avukatı O.Ö. ile görüşebileceklerini iletti.

"Yakınlarınıza Murat Günay AKP il başkanı olduğu için ceza verildi"

İddiaya göre Günay’ın isteği üzerine sanık yakınları H.O. ve S.E., avukat R.Ç. ile Günay’ın bu davadaki avukatı O.Ö. ile görüşerek, yakınlarının cezaevinden çıkarılması için pazarlık yaptı.

Görüşmenin ses kayıtlarında, avukat R.Ç., sanık yakınları H.O. ve S.E.’den sanıkların cezaevinden çıkarılmaları için 1,5 milyon para istedi. R.Ç., “Bu parayı verirseniz şikayetten vazgeçeriz” derken, yine R.Ç.’nin sanık yakınlarına, “Sizin yakınlarınıza Murat Günay AKP il başkanı olduğu için ceza verildi. Davanın savcısı ve hakimi, Murat Günay’a yalakalık yapıyor” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Ne olmuştu?

AKP Çorum İl başkanı Murat Günay, geçtiğimiz yıl 29 Mart Çarşamba günü saat 23.30 sıralarında otoparktaki aracına giderken Valilik ek binası yanındaki alanda 3'ü köy muhtarı 5 kişinin saldırısına uğradı.

Darbedilen Günay, darp raporu aldıktan sonra şahıslar hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na, yağmaya teşebbüs ve darp iddiasıyla suç duyurusunda bulunduktan sonra sanıklar Z.O., F.Y., Ü.B., S.E. ve H.T. tutuklanarak Çorum L Tipi cezaevine konuldu.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklara 11'er yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, olayın teşebbüs aşamasında kalmasından dolayı hapis cezasını 5 yıl 6'şar aya düşürdü. Mahkeme heyeti ayrıca sanıklardan S.E. ve Ü.B.'nin cezasını iyi hal indirimiyle 4 yıl 7'şer aya indirdi.

Gündem