İddia: AKP'liler Dilovası'nda oy karşılığı alışveriş kartı dağıtıyor

İddia: AKP'liler Dilovası'nda oy karşılığı alışveriş kartı dağıtıyor
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde iddiaya göre, AKP'liler "oy verme” sözü karşılığında halka market alışveriş kartı dağıtmaya başladı. Oy vermeyeceğini söyleyen Zeynep Ertuş, kartı geri aldıklarını belirtti.

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde AKP'lilerin seçim rüşveti dağıttığı iddiası ortaya atıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın (MA) haberine göre uzun yıllardır AKP yönetiminde olan belediye bu seçimlerde sallantıda. MA'nın iddiasına göre AKP'nin adayı Ramazan Ömeroğlu, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile yarışı başa baş götürüyor.

"Kuran üzerine el basıp bize oyunuzu vereceğinizi söyleyeceksiniz"

Söz konusu tablo karşısında AKP'nin seçim rüşvetine başvurduğu ileri sürüldü.

Kendisine market için alışverriş kartı teklif edilen Turgut Özal Mahallesi’nde oturan Zeynep Ertuş yaşananlara dair şunları anlattı: "Marketten eve dönerken kapıya birilerinin geldiğini gördüm. O esnada AKP çalışanı olduklarını bilmediğim bu kişiler, anneme 500 liralık BİM kartı çeki uzatıp ‘gidip kendinize alışveriş yaparsınız’ dediler. Ardından bana da bin liralık daha çek uzattılar. Ben her iki kartı aldığımda ise, ‘Kuran üzerine el basıp bize oyunuzu vereceğinizi söyleyeceksiniz’ dediler”

Kartı geri aldılar

“Bizim şerefimiz satılık değil size oy vermeyiz” şeklinde tepki gösterdiğini aktaran Ertuş, gösterdiği tepki üzerine AKP'lilerin kartları vermediklerini ve aynı amaçla farklı evlerin kapısını çaldığını söyledi. Ertuş, "Bu tarz çalışmaları her seçim yapıyorlar. Hatta seçim akşamına kadar da mahallelere gidip sadece market kartıyla da yetinmeyip para da teklif ediyorlar" dedi.

Ertuş, halkın AKP yönetiminden memnun olmadığına söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem