İddia: Berat Albayrak'ın düğündeki konuşması espri konusu olmuş

İddia: Berat Albayrak'ın düğündeki konuşması espri konusu olmuş
Gazeteci Nuray Babacan, İstanbul’da bir düğünde nikah şahidi olan Berat Albayrak’ın “Aslolan şükür ve sabırdır” sözleri, “Ermiş mi bu?” diye esprilere konu olduğunu aktardı.

14-28 Mayıs seçimlerinin ardından neredeyse tümüyle değişen Cumhurbaşkanlığı kabinesinde “halef-selef” çekişmesi yaşandığı belirtiliyor. İddiaya göre, görevde kalmasını istediğiniz isimler var mı diye sorulup, ilk o isimlerin görevden alınmış.

Çeşitli bakanlıklardaki çekişmeleri köşesine taşıyan Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, “Seçimlerden sonra kurulan yeni kabine ve değiştirilen bakanlar arasındaki çekişmeler, iktidar değişmiş gibi ses getiriyor” dedi.

Babacan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Halef-selef hesaplaşmasının en bilinen ve görünen örneği eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yeni bakan Ali Yerlikaya. İkisi arasındaki sorun o kadar gün yüzüne çıktı ki, biz de bu köşede birkaç kez konu etmek zorunda kaldık. İçişleri Bakanlığı’nda anlayış ve tavır değişikliği anlamına gelen yeni görevlendirmelerin sonuçları zaman içinde görülecek.

İsim istedi ama

Diğer bakanlıklardaki görev değişiklikleri ve ‘temizlik operasyonları’ da en az İçişleri Bakanlığı kadar ilginç. Örneğin Çalışma Bakanlığı. Eski ve yeni bakanın ortak bir geçmişleri var. Her ikisi de Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarında görev yaptı. Yani birlikte mesaileri oldu. Yeni bakan Vedat Işıkhan’ın Vedat Bilgin’e “Görevde kalmasını istediğiniz isimler varsa, bildirin” dediği, ilk iş olarak da ismi bildirilen 5 kişiyi görevden aldığı anlatılıyor.

Nebati’nin kadrosu

Örneğin, Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati’nin danışman ve müşavir kadrosundaki isimler ve harcamaları bayağı konuşuldu. Görevle doğrudan ilişkisi olmayan kadrolar saptanmış. Ayrıca, bu kadronun yaptığı harcamalar ve temsil giderlerinin yüksekliği de dikkat çekmiş. Şimdi de ilkesel olarak farklı görüntü veren yeni Bakan Mehmet Şimşek’in dağıttığı bonkör görevler konuşulmaya başladı.

Düğündeki ilginç topluluk

Görevden alınan eski bürokratların halleri de çok komik. Geçenlerde İstanbul’da yapılan bir düğünde nikah şahidi olan Berat Albayrak’la aynı kareye giren ve etrafında kümelenen isimlerin tamamının ‘eski bürokrat’ olduğu anlatılıyor. Biri de Maliye eski Bakanı Nurettin Nebati. Nebati’nin durumu için “Hiçbir konuda inisiyatif kullanamadı, sadece kullanıldı” diyenler az değil. Kendini eğitime vakfettiği babası tarafından açıklanan Berat Albayrak’ın nikahta yaptığı konuşmadaki “Aslolan şükür ve sabırdır” sözleri, “Ermiş mi bu?” diye esprilere konu olmuş.

Ezeli rakipler

Bir başka çekişme Meclis’te yaşandı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a görevi devreden Mustafa Şentop’un arası ezelden beri hiç iyi değildi. Şentop’un giderayak kadroya aldığı 22 kişinin isminin bizzat bu ekip tarafından sızdırıldığı iddia ediliyor. Sadece bununla kalsa, ilkesel ve hukuki yönden tartışılabilecek bu tavra içerleyenler de var. Şentop’un başkalarının işini yapıp, kendi işlerini yapmadığını gören AKP’liler de bu listeleri görüp sitem ediyorlar. Anlayacağınız iç hesaplaşmalar ve dedikodular bitmiyor.” (Kısa Dalga)

Gündem