İddia: Erdoğan ‘sürtük' sözcüğünü prompterdan okudu

İddia: Erdoğan ‘sürtük' sözcüğünü prompterdan okudu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılanlar için kullandığı 'sürtük' sözcüğünü prompterdan okuduğu öne sürüldü. AKP'li bir milletvekili grup konuşmalarının metninin günler öncesinden hazırlandığını belirterek 'sürtük' sözcüğünün spontane çıkamayacağını ima etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmada Gezi Parkı eylemlerine katılanlar için kullandığı ‘sürtük’ kelimesini prompterdan okuyarak söylediği iddia edildi.

Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin 9. yıl dönümüne katılanlar için, "Bezmialem Camii içinde bu teröristler bira şişeleriyle caminin içini pislemişti, bunlar böyle, bunlar çürük, sürtük!" ifadelerini kullanmıştı.

Diken’in AKP kulislerini kaynak gösterdiği haberine göre, Erdoğan tepkilere yol açan bu sözleri ani bir çıkışla söylemedi.

"HAZIRLANAN METNİN DIŞINA ÇIKMADI"

AKP’li bir milletvekilinin, Erdoğan’ın 'sürtük' kelimesini spontane kullanıp kullanmadığı yönündeki soruya şöyle yanıt verdiği belirtildi:

“Cumhurbaşkanımız grup konuşmalarına büyük önem verir. Hazırlığı da günler öncesinden yapılır, gündemli her konuya değinilir. Bu konuşmada da benim de Cumhurbaşkanımızın ekibinden öğrendiğim kadarıyla önceden hazırlanan metnin dışına çıkılmadı. Bana kalırsa bugünkü konuşmayı buradan değerlendirmek yanlış. Batıya karşı bir manifesto niteliği taşıyan bölümler var. Asıl burayı konuşmalıyız.”

Gündem