İddia: Erdoğan ve Bahçeli seçim tarihini konuştu

İddia: Erdoğan ve Bahçeli seçim tarihini konuştu
Gazeteci Barış Yarkadaş Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde seçim tarihinin gündeme geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli dün Beştepe'de bir araya geldi.Basına kapalı olan görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Bahçeli, Erdoğan'a 99 adet gül verirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da doğum günü 1 Ocak'ta olan MHP liderine üzerinde 3 hilal figürü bulunan doğum günü pastası ikram etti.

tv100.com yazarı gazeteci Barış Yarkadaş Erdoğan-Bahçeli görüşmesinden sonra AKP'li isimlerle görüştüğünü belirterek, "Tanıdığım AK Partilileri aradım, seçimlerin 9 Nisan 2023 tarihinde yapılmasının konuşulduğu hatta listelere girmesi beklenen İl Başkanlarının önümüzdeki günlerde istifalarının alınacağı söylendi" dedi.

Erken seçim son günlerde sık sık gündeme geliyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu, mayıs ayında yapılacak bir seçime itiraz edeceklerini söylemişti. Bu konudaki son açıklama Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan geldi. Uçum, seçimin 6 Nisan’dan sonra yapılmasının hukuken zorunlu olduğunu belirtti. Uçum normal tarihi 18 Haziran olan seçimin en erken 9 Nisan, en geç 11 Haziran’a alınabileceğini belirtti. (Kısa Dalga)

Gündem