İddia: Hüsnü Şenlendirici, AKP'nin Bergama meclis üyesi olacak

İddia: Hüsnü Şenlendirici, AKP'nin Bergama meclis üyesi olacak
Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici'nin İzmir Bergama'da Cumhur İttifakı'nın meclis üyeliği listesinde isminin yer aldığı iddia edildi.

Klarnetçi Hüsnü Şenlendirici'nin, Bergama’da Cumhur İttifakı adayı, Sadık Doğru'nun meclis üyesi listesinde yer aldığı öne sürüldü.

Egedesonsöz'ün iddiasına göre Kınık Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Bergama Adayı Sadık Doğruer, Şenlendirici'ye listesinde ve birinci sırada yer verecek.

Şenlendirici, birinci sıradan Bergama Belediye Meclis üyesi seçilmesi halinde, doğrudan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi de seçilmiş olacak.

Hüsnü Şenlendirici kimdir?

12 Temmuz 1976'de İzmir'de doğan klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici, 5 yaşında klarnet çalmaya başladı.

Özellikle 12 yaşına kadar Ege ve Anadolu'nun çeşitli kültürleriyle müzikal yolculuğa çıktı. 1988'de İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümüne girmiş ve 4 yıl sonra okuldan ayrıldı.

Hüsnü Şenlendirici,sonraki yıllarda beş kişilik 'Hüsnü Şenlendirici ve Saz Arkadaşları' adıyla bir grup daha kurdu.

Hüsnü Şenlendirici müzikal yolculuğuna, grubu Laço Tayfa ile yaptığı “Hicaz Dolap” albümü ile devam etti. 2003 yazında Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde ünlü Yunan klarnet ustası Vassilis Saleas ile verdiği konser, Hüsnü Şenlendirici ve Laço Tayfa’nın müzik kariyerinde önemli bir yere sahiptir.

Özcan Deniz ile beraber Harbiye Açıkhava Tiyatosu'nda verdiği konser ve Sertab Erener ile Bursa Festivali'nde verdiği konserle on binlerce kişiye müziğini duyurdu. (Kısa Dalga)

Gündem