İddia: İmamoğlu hakkında yeni davalar mı geliyor?

İddia: İmamoğlu hakkında yeni davalar mı geliyor?
Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İBB Başkanı İmamoğlu’nun yerine kayyum planı yapıldığını, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Ocak’ta kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından strateji değişikliğine gidilerek, davalar için düğmeye basıldığını iddia etti.

“Ahmak” davasında hapis ve siyasi yasak kararı verilen ve ardı ardına davalar açılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında iki yeni dava daha açılacağı iddia edildi. Davaların konusu Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu döneme ait.

İddiayı gündeme getiren Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerine “terör üzerinden hızlı ve kamuoyunu ikna eden bir kayyum” planı yapıldığını, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Ocak’ta kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından strateji değişikliğine gidilerek, davalar için düğmeye basıldığını iddia etti.

Strateji değişikliğine gidildi

4 Ocak'ta, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Saraçhane'deki toplantıda açıkladığı belgelere İçişleri Bakanlığı'ndan yalanlama gelmediğini hatırlatan Erkin, şöyle yazdı:

“Bakan Süleyman Soylu o gün sadece ‘İmamoğlu'yla 40 görüşmemiz var’ dedi ve İBB'nin belgelerine yanıt vermedi. Çünkü… Ankara'daki iddialara geliyorum: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saraçhane'den bir gün sonra 5 Ocak'ta, kurmaylarıyla toplantı yaptı. Medya ve sosyal medya raporları da Erdoğan'ın önüne konuldu. Kamuoyunun İmamoğlu'nu haklı gördüğü notları paylaşıldı. Bu da strateji değişikliğine neden oldu! Yine iddialara göre, ‘terör’ üzerinden hem hızlı hem de kamuoyunu ikna eden bir kayyum planı vardı. Değerlendirme toplantısının ardından, ‘Beylikdüzü ve İBB döneminde yaşanan görev suçu üzerinden’ yeni bir yol haritası belirlendiği öne sürüldü.”

İki yeni dava geliyor

Sürecin devamında İmamoğlu’na yönelik, “Fatih tablosu, at davası, ihale dosyası” gibi davaların açıldığını hatırlatan Erkin, “İBB kaynaklarına göre, Beylikdüzü dönemine dair dosyalar Ankara'daki o toplantıdan sonra savcılıkça tetiklendi. Şimdi sıcak bir bilgi daha veriyorum: Şimdi yine Beylikdüzü döneminden iki imar dosyası ile iddianame çıkacak. Bu da son olmayacak!” dedi.

Yazının tamamı

Gündem