İddia: Mimarlar Odası kurulu öncesi 'Turuncu listeye oy verin' baskısı

İddia: Mimarlar Odası kurulu öncesi 'Turuncu listeye oy verin' baskısı
Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin gelecek Pazar günü yapılacak 48. Olağan Genel Kurulu öncesi şubenin 47. dönem başkanı Tezcan Karakuş Candan, iktidar ve ittifaklarının Mimarlar Odası Ankara Şube’yi almak için kamuda turuncu liste çıkararak, baskısı yaptıkları iddiasında bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 48. Olağan Genel Kurulu önümüzdeki Pazar günü yapılacak.

Kurul öncesi önemli bir iddia ortaya atıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube 47.Dönem Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin 48. Olağan Genel Kurulu ve seçimlerinde iktidar ve ittifaklarının Mimarlar Odası Ankara Şube’yi almak için turuncu liste çıkarttığını belirterek, “Kamudaki daire başkanlarının mimarlara, turuncu listeye oy vermeleri yönünde baskı yaptığı duyumlarını alıyoruz. Üyelerimizin kişisel bilgilerinin nasıl ele geçirildiği bilinmez bir şekilde mimarlık lisansı dışındaki meslek insanları tarafından dahi aranarak oy kullanmaya çağırıldığını, öyle ki seçimlerde oy kullanması mümkün olmayan peyzaj mimarı, elektrik mühendisleri gibi farklı disiplinlerden insanları da oy kullanmaya davet ettiklerini biliyoruz" dedi.

Candan "Aylar öncesinde kesinleşen seçim yerinin dahi değiştirilmesi için müdahalelerde bulunan grubun, sponsor destekli şekilde şehir dışından da insanları getirmek için her türlü imkanı sunduklarını duyuyoruz" dedi.

Kurula çağrı

Şubenin demokratik ortamına yakışmayan bu müdahalelerle seçimi almaya çalışan iktidara mimarların cevabının "Sarayın Odası Olmayacağız" şeklinde olacağını bildiren Candan "Başkentin ve hinterlandının savunuculuğunu üstlenen, iktidarın meslektaşlarımızı işsizliğe ve giderek yoksullaşmaya mahkum ettiği politikalara karşı mücadele eden Odamızın politikalarını tavizsiz şekilde sürdürecek olan Demokrasi İçin Mimarlar Platformu'nu desteklemek için Pazar günü tüm mimarları Mimar Kemal Ortaokulu'nda 09.00-17.00 arasında mavi liste için oy kullanmaya davet ediyoruz" diye çağrıda bulundu. (Kısa Dalga)

Gündem