Sisi ile görüşmenin ardından Müslüman Kardeşler'in liderini yaptırım

Sisi ile görüşmenin ardından Müslüman Kardeşler'in liderini yaptırım
Suudi Arabistan’ın Al-Arabiya sitesine konuşan kaynaklar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 12 yıl aradan sonra Mısır'a yaptığı ziyaret ve Sisi ile buluşması sonrası ,Müslüman Kardeşler'in İstanbul’daki kanadının lideri Mahmud Hüseyin'in vatandaşlığının iptal edildiğini öne sürdü.

Mısır ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin yeniden kurulduğunun resmen ilan edilmesinden sonra Türkiye’deki Müslüman Kardeşler üyelerine yönelik kısıtlamalar başladı. Harekete yakın kanalların yayınları durdurulmasının ardından bazı İhvan üyelerinin ülkeden ayrıldığı ifade ediliyor.

Serbestiİhvani,yet'in haberine göre Al-Arabiya, Mahmud Hüseyin’in İstanbul’da sahip olduğu bir daireyi sattığını ve şu anda grup yetkilileriyle Türk makamlarıyla sorunu çözmek için ya da başka bir ülke arama konusunda görüşmeler yaptığını, bunun için bir avukat tuttuğunu yazdı.

Müslüman Kardeşler’in ölen lideri İbrahim Münir’in yerine Mahmud Hüseyin’i grubun vekil rehberi olarak atamaya karar vermesinin ardından hareket İstanbul ve Londra olmak üzere ikiye bölünmüştü.Londra kanadının başında Dr. Salah Abdel-Haq bulunuyor.

Ne olmuştu?

Türk ve Mısırlı uzmanlar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Mısır ziyaretinin, Kahire ile Ankara arasındaki ilişkilerin güçlenmesine ve İhvan'ın dışlanmasına yol açtığını belirtiyorlar.

İhvan'a destek veren Türkiye'nin politikası değişerek, Mısır hükümetinin taleplerine cevap vermiş durumda. Ziyaretin ana odak noktası, bölgesel ve küresel konularla birlikte ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin yeniden canlandırılması olacak.

İhvan'ın başarısızlığı ve çöküşü, bu ziyaretin önemli sonuçlarından biri olarak öne çıkıyor ve Türkiye'nin örgüte desteğinin yeniden değerlendirilmesine yol açıyor. (Kısa Dalga)

Gündem