İddia: Özel ve İmamoğlu'nun araları açık... İmamoğlu kurultay düğmesine bastı

İddia: Özel ve İmamoğlu'nun araları açık... İmamoğlu kurultay düğmesine bastı
14 Mayıs seçimlerinin ardından 'değişim' diyerek birlikte hareket eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir süredir arasının bozuk olduğu öne sürülüyor. Köşe yazarı Abdulkadir Selvi önemli bir iddiayı dile getirdi: İmamoğlu Özel yerine Günaydın'ı düşünüyor. Bunun için kurultay düğmesine bastı.

Yerel seçim süreci CHP'de gerilim yarattı. Şimdi de, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Özgür Özel'i tasfiye edeceği öne sürülüyor

Hürriyet Gazetesinin İktidara yakın yazarı Abdulkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu'nun CHP kurultayı için düğmeye bastığını iddia etti.

Yazının ilgili bölümleri şöyle:

"Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel arasındaki ilk güç savaşı hemen kurultaydan sonra başladı. Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Merkezi’ni dizayn etti. Özellikle kritik adamlarını teşkilat, seçim işleri başkanlığı, mali işler, genel sekreterlik gibi kilit mevkilere yerleştirdi. Böylece Özgür Özel’e kımıldayacak hal bırakmadı. “Seni ben seçtirdim. Partiyi de ben yöneteceğim” mesajını verdi.

Kapışma

Belediye başkan adaylıklarının belirlenme sürecinde ise Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu sık sık karşı karşıya geldi. Özgür Özel’in, Kılıçdaroğlu’na yakın isimlere alan açma çabasına İmamoğlu izin vermedi. Size iki isim arasında geçen bir diyaloğu aktarmak istiyorum.

5 Ocak günü Ekrem İmamoğlu’nun lansmanı vardı. Özgür Özel toplantıya katılmış, ancak önce aday sonra parti genel başkanının konuşması gerekirken, önce Özgür Özel sonra İmamoğlu konuşmuştu. O zaman, “partinin gerçek lideri Ekrem İmamoğlu, emanetçisi ise Özgür Özel” yorumları yapılmıştı.

Yemekte yaşananlar

İşte o toplantıdan önce Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel yemekte buluşuyorlar. Yanlarında İmamoğlu’nun en güvendiği isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek var. İmamoğlu, İstanbul’da ilçe belediye başkan adaylıklarının belirlenmesine kimseyi karıştırmayacağını Özgür Özel’in yüzüne karşı söylüyor. Bazı illerde belediye başkan adaylıklarının belirlenmesinde Veli Ağbaba ve Ali Mahir Başarır’dan kaynaklı sıkıntılar olduğunu anlatıyor. “İstanbul’u ben belirleyeceğim. Geri kalanı Gökhan sana anlatır. Şimdi benim gitmem gerekiyor” diyor ve kalkıp gidiyor.

Özgür Özel de İstanbul’da ilçe belediye başkan adaylarının ilan edildiği tanıtım toplantısına katılmıyor."

1 Nisan hesapları

Abdulkadir Selvi İmamoğlu'nun 1 Nisan için Kurultay hazırlığında olduğunu da dile getirdi:

"Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u kaybederse CHP’nin başına geçmek için 1 Nisan günü harekete geçer yorumları yapılıyordu ama İmamoğlu şimdiden harekete geçmiş bile. Ama kazansa da kaybetse de Özgür Özel’i tasfiye etmek için düğmeye bastığı söyleniyor. Seçimleri kaybederse CHP’nin başına geçmek için harekete geçeceği, seçimi kazansa dahi Özgür Özel’i genel başkanlıkta tutmamakta kararlı olduğu konuşuluyor.

Gökhan Günaydın mı?

Seçimi kaybederse CHP genel başkanı olmak için harekete geçecek. Seçimi kazandığı taktirde İmamoğlu’nun olağanüstü kurultayı toplayıp Özgür Özel’i devirmek için düğmeye basacağı söyleniyor. Özgür Özel’e güvenmediği için onun yerine Gökhan Günaydın’ı CHP’nin başına geçirmeyi planladığı konuşuluyor.

İmamoğlu seçimi kazansa da kaybetse de 1 Nisan’dan sonra Özgür Özel için tehlike çanları çalıyor. (Kısa Dalga)

Gündem