Şirket işçilere 'konuşmayın' talimatı verdi

Şirket işçilere 'konuşmayın' talimatı verdi
Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu'nun sosyal medya paylaşımına göre, işçilere sözcüler dışında konuşulmaması talimatı verildi.

Erzincan İliç’te Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin işlettiği Çöpler Madeni’nde meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan 9 işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

Yaşanan facia öncesi madencilerin çatlak fark edip yetkililere ilettiği öne sürülürken şimdi de bir başka skandal olay öne sürüldü. İddiaya göre, görevlendirilen savcılar bütün evrak ve dokümanlara el koydu.

Göçük altında kalan işçilerin aileleri ve arkadaşlarının endişeli bekleyişi sürerken Anagold’un büyük ortağı SSR Mining’den çalışanlara mail gönderdiği öne sürüldü.

İşçilere "susun" talimatı

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu'nun sosyal medya paylaşımına göre, işçilere sözcüler dışında konuşulmaması talimatı verildi.

“Spekülasyon yapmayın, bilgi ve video yaymayın” diyen Anagold’n açıklamasını Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu paylaştı. Talimat şöyle:

" Sevgili iş arkadaşlarım,
Türkiye'deki Çöpler madenimizde yığın liç alanında büyük bir kayma sonucu bir olay yaşandı. Bu olay 13 Şubat 2024'te yaklaşık 06:30 EST'de meydana geldi ve
Çöpler'deki tüm operasyonlar bir sonraki duyuruya kadar askıya alındı.
Acil müdahale ekipleri arama kurtarma çalışmaları üzerinde aktif olarak çalışıyor. Siteye erişim şu anda yalnızca acil müdahale ekipleriyle sınırlıdır.
Meslektaşlarımızı önemsemek adına lütfen çevrimiçi, e- posta veya kısa mesaj yoluyla spekülasyon yapmaktan kaçının ve Şirket dışına bilgi veya video dağıtmayın. Şu anki çabalarımız kayıp meslektaşlarımızın yerini tespit etmeye ve tüm çalışanlarımızın güvende olmasını sağlamaya odaklanıyor.
Çalışanlarımızın, yüklenicilerimizin ve ailelerinin sağlığı, güvenliği ve refahı bir numaralı önceliğimizdir ve olmaya devam edecektir ve bilgiler elde edilir edilmez
paylaşacağız.
Medya veya sosyal medya üzerinden SSR Madencilik adına soru ve sorulara yalnızca sözcülerin yanıt vermesine izin verildiğini lütfen unutmayın. Diğer tüm çalışanlar, kendilerinin şirket sözcüsü oldukları veya Şirket adına yanıt verme yetkisine sahip oldukları izlenimini yaratmaktan kaçınmalıdır.
Teşekkür ederim"


ggstw-mwsaakwmh.jpg

(Kısa Dalga)

Gündem