İddia: Soylu talimat verdi; PAEM'de 11 aylık eğitim süresi 6 ayda tamamlandı

İddia: Soylu talimat verdi; PAEM'de 11 aylık eğitim süresi 6 ayda tamamlandı
Gazeteci Tolga Şardan, PAEM'de 7. dönem eğitim gören öğrencilerin yasal olan 11 aylık eğitim süresini tamamlamak yerine yasa dışı biçimde 6 aylık eğitimi tamamladıktan sonra diplomaya hak kazandıklarını ileri sürdü.

T24 yazarı Tolga Şardan, Polis Akademisi bünyesinde amir yetiştirmek amacıyla eğitim veren PAEM’de 11 ay olması gereken eğitim süresinin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla 6 ayda tamamlandığını iddia etti.

Şardan, bunun amacının ise öğrencilerin kayıtlı adreslerine dönerek, AKP’ye oy vermeleri olduğunu ileri sürdü.

Yaşananları “skandal” olarak tanımlayan Şardan, “skandalın baş aktörlerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ve yönetimi olduğunu” iddia etti.

Şardan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“PAEM'de 7. dönem eğitim gören öğrenciler yasal olan 11 aylık eğitim süresini tamamlamak yerine yasa dışı biçimde 6 aylık eğitimi tamamladıktan sonra diplomaya hak kazandılar! Sürecin ilginç perde arkası da var elbette. Eğitimin devam ettiği süreçte, yaklaşık bir ay önce İçişleri Bakanı Soylu İstanbul'da seçim çalışmalarını yürütürken, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak'ı arayarak PAEM'deki öğrencilerin mezun edilmesi talimatını verdi. Çolak, mevcut eğitim takvimi nedeniyle söz konusu talimatın olamayacağını Soylu'ya aktardı. Ancak, "mezun edin" talimatını yineledi Soylu.

Bunun üzerine Çolak, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın yanında soluğu aldı. Durumu anlattı. Sıkıntının çözülmesini sağlamak amacıyla Aktaş, İstanbul'a gitti ve Bakan Soylu ile bir araya geldi.

Soylu, talimatında diretti. Aktaş'ın eli boş biçimde Ankara'ya dönmesiyle beraber mezuniyet töreni hazırlıkları başlatıldı. Hatta bu süreçte bazı akademi yöneticileri, il dışı görevle Ankara'dan ayrılmayı tercih etti. Zira yapılan işlemlerde yasadışılık vardı!

İddiaya göre, Soylu'nun "zorla mezuniyet" talimatının arkasında öğrencilerin kayıtlı adreslerine giderek iktidar lehine oy kullanmalarını sağlamaktı. Bir oyun bile öneminin olduğu seçimde Soylu elindeki kozlardan birisini daha sahaya sürdü böylece.” (Kısa Dalga)

Gündem