YRP'den AKP'li isme İstanbul teklifi

YRP'den AKP'li isme İstanbul teklifi
AKP ve YRP arasında gerilim yaşanıyor ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasında yeniden bir görüşme olabileceği ifade edildi. Ancak iddialar yalanlandı. YRP'nin İstanbul adayının ise Metin Külünk olacağı öne sürüldü.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasında yeni bir görüşme olabileceği iddiası konuşulmaya başlandı. Yeniden Refah kulislerinde olası bir görüşmenin 10 Şubat’taki aday tanıtım toplantısından önce gerçekleşebileceği iddiaları konuşuldu.

Teklif götürülen isim açıkladı

Bu tartışmaların üzerinden gözler "YRP'nin İstanbul adayı kim olacak" sorusuna döndü.

Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için eski AKP MKYK üyesi Metin Külünk'e teklif götürdüğü ve Külünk'ün bu teklifi reddettiği ortaya çıktı.

Metin Külünk, Odatv’ye yaptığı açıklamada, 23 Kasım 2023 tarihinde, AKP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı başvurusu yaptığını hatırlatarak "Önce aday adaylığımızı, sonrasında ise projelerimizi beyan eden basına açık iki özel toplantı gerçekleştirdik. Aday adaylık kararımızda Türkiye'nin içine girdiği son kulvarda karşılaşılacak muhtemel engel ve zorlukları görerek, insanımıza karşı bir sorumluluk bilinci ile hareket ettik. Durumumuz bugün görünenden farklı bir neticeye işaret etti. Olabilir, takdirdir" ifadelerini kullandı.

Külünk şöyle devam etti:

"Bu süreçte Yeniden Refah Partisi'nin nazik İBB adaylık teklifini kendilerine teşekkür ederek yine aynı nezaketle olmayacağımızı ifade ettik. Türkiye'yi içine çekmeye çalışan kara deliğin farkında olarak, seçim sürecini takip edeceğim ve Türkiye'nin ihtiyacı olan toplumsal barışı adalet üzere inşa etme yolunda çalışmaya devam edeceğiz.”

AKP VE YRP anlaşamamıştı

AKP ile Yeniden Refah Partisi heyetleri arasında ittifak için görüşmeler gerçekleştirilmiş ancak bir sonuca varılamamıştı.

Fatih Erbakan, 3 Şubat'ta yerel seçimlere tek başlarına gireceklerini duyurmuştu.

Erbakan, "AK Parti ile yapılan görüşmelerde AK Parti'nin bize adil tekliflerle gelmemiş olmasıdır. İyi niyetle bu görüşmeleri yaptık ancak adil ve dengeli bir taleple karşılaşmadık. Madem İstanbul ve Ankara'nın CHP zihniyetinden kurtarılmasını istiyoruz, o zaman muhataplarımızdan da bu yaklaşımı görmemiz lazımdı" ifadelerini kullanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem