Iğdır'da HDP bürosuna gece yarısı saldırı: Tabelayı söküp çöpe attı

Iğdır'da HDP bürosuna gece yarısı saldırı: Tabelayı söküp çöpe attı
Iğdır'da eli bıçaklı bir şüpheli HDP il binasının tabelasını yerinden sökerek çöpe attı. HDP'nin şüpheli hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır il binasına ait tabela bir kişinin saldırısı sonucu yerinden söküldü. Söğütlü Mahallesi Rıza Yalçın Caddesi Yoncalı İş Merkezi’nin ikinci katında bulunan HDP il binasının tabelasına yönelik saldırı, yine iş merkezindeki bir iş yerinin güvenlik kamerasıyla kaydedildi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, gece saat 02.48’de iş merkezinin girişine gelen saldırgan, elindeki bıçak ile HDP’ye ait tabelayı kesmeye çalıştığı görülüyor.

Tabela teslim edildi

Tabelanın bir kısmını kesen saldırgan bir yandan da çevresini kontrol ediyor. Bıçakla kestiği tabelayı indiremeyen saldırgan saat 02.49’da kamera kadrajından çıkıyor, ancak hemen dönüp tabelayı kesmeye devam ediyor.

Daha sonra kesme işlemini bırakıp tabelayı yerinden sökerek indiren saldırgan, tabelayı alarak iş merkezinin girişinden ayrıldığı görülüyor.

Saldırganın yerinden söktüğü tabelayı Rıza Yalçın Caddesi üzerindeki çöpe attığı belirtildi. Çöpte fark edilen tabela, HDP binasına getirilerek yetkililere teslim edildi.

Saldırganın kimliği hakkında bilgi alınmazken, HDP’nin konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Gündem