İHH, MEB ile yaptığı protokolle okullara girecek

İHH, MEB ile yaptığı protokolle okullara girecek
Millî Eğitim Bakanlığı'nın İslami vakıf ve derneklerle yaptığı protokoller, laik eğitime aykırı olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) İslami vakıf ve derneklerle yaptığı protokollere bir yenisi daha eklendi. Laik eğitime aykırı olduğu gerekçesiyle eleştirilen protokollerin bu seferki tarafı İHH İnsani Yardım Vakfı oldu.

MEB ile İHH arasında "İyilikte Yarışan Sınıflar" adlı proje için 5 yıllık protokol imzalandı.

DHA'nın haberine göre, proje kapsamında öğrenciler bağış yapıyor.

2013 yılından bu yana uygulanan proje ile şu ana kadar Türkiye dahil 49 ülke ve bölgeye yardımların ulaştırıldığı belirtildi.

Yeni Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte, proje yeniden okullarda uygulanmaya başlandı. Proje kapsamında öğrencilerin, İHH aracılığıyla yoksul çocuklara yardımlarını ulaştıracağı iddia ediliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yapılan açıklamada, "İHH İnsani Yardım Vakfı, uzun yıllardır yetimlere yönelik yardım çalışmaları düzenliyor. İHH, yetimlere yönelik yardım çalışmaları kapsamında, 120 ülkedeki 1 milyondan fazla yetime dönemsel yardım ulaştırırken, Türkiye ile birlikte 45 ülkede ve Türkiye'de 80 şehirde bulunan 136 bin 269 yetime her ay düzenli destek oluyor. Vakıf, 12 ülkedeki 42 yetimhane,1 yetim eğitim merkezi ve 1 eğitim kampüsü ile de yetimlere sahip çıkıyor" ifadeleri yer aldı. (Kısa Dalga)

Gündem