İki dava iki karar: Köpek insanı ısırırsa 27 bin TL, insan köpeği öldürürse 2 bin TL

İki dava iki karar: Köpek insanı ısırırsa 27 bin TL, insan köpeği öldürürse 2 bin TL
İstanbul'da köpeklerle ilgili iki ayrı davada iki karar çıktı. Bir köpeğin başka bir köpeğin sahibini ısırdığı dava mahkeme 27 bin lira tazminat kararı verdi. Bir kişinin yavru köpeği öldürmesi davasında ise başka bir mahkeme "mala zarar vermek"ten 2 bin lira cezaya hükmetti.

İstanbul'da Bülent Şahin köpeğinin üzerine çıktığı için müdahale ettiği Alex isimli Köpek tarafından ısırılınca sahibi Ertuğrul Akbala’ya tazminat davası açtı.

Hürriyet gazetesinden Ayşegül Usta'nın haberine göre 2009’da açılan dava iki kez reddedildi. Yargıtay iki kararı da bozdu. Üçüncü dava görülürken Alex, Haziran 2021’de sağlık sorunları nedeniyle öldü. Alex’in ölümünden sonra karara bağlanan davada, Ertuğrul Akbala’nın Bülent Şahin’e 27 bin 830 TL tazminat ve faiz ödemesine hükmedildi. Ertuğrul Akbala köpeğinin meşru müdafaada bulunduğunu belirterek karara itiraz etti.

İkinci dava ise İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’ndeydi. Ozan Öztürk, 21 Nisan 2020 günü Sarıyer’deki işyerinde Dora isimli yavru köpeği kendisini rahatsız ettiği gerekçesiyle havaya kaldırdıktan sonra yere çarpmış ve ölümüne neden olmuştu. Dora’nın sahibinin şikâyeti üzerine Ozan Özen hakkında haksız yere sahipli bir hayvanı öldürmek suretiyle mala zarar verme suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme, Ozan Öztürk’ü mala zarar verme suçundan 2 bin TL para cezasına çarptırdı.

HABERİN TAMAMI

Gündem