İki kız kardeşe ‘cinsel saldırı’ suçlaması: Birinden ceza alan tarikat lideri ikinci davada tutuksuz yargılanıyor

İki kız kardeşe ‘cinsel saldırı’ suçlaması: Birinden ceza alan tarikat lideri ikinci davada tutuksuz yargılanıyor
Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde kendisini "mehdi" olarak tanıtıp iki kız kardeşe cinsel saldırıda bulunan tarikat lideri İsmail Arslan, tutuksuz yargılanıyor.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde H.K.Y.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle hapis cezası alan, ancak tutuklanmayan Halveti Tarikatı’nın Şabaniyye kolu lideri İsmail Arslan (49) hakkında bu kez H.K.Y.'nin ablası N.M.Y.'ye (31) cinsel saldırı suçlaması ile dava açıldı.

Saltukova beldesindeki çiftlik evinde 2012 ile 2014 yılları arasında istismara uğradığını söyleyen 19 yaşındaki H.K.Y.'nin şikayetiyle Arslan hakkında 2021'de soruşturma başlatıldı.

DHA'nın haberine göre, istismarın olduğu ilk zamanlar ailesinden destek göremediği için şikayetçi olmadığını belirten H.K.Y., İsmail Arslan'ın kendisini "mehdi" ilan ettiğini, ailesi ve diğer kişilerin korktuğu için konuşamadığını söyledi. Şikayet sonrası İsmail Arslan hakkında dava açıldı.

Dava süreci devam ederken, Şubat 2022'de H.K.Y.'nin ablası N.M.Y. 2012'nin Temmuz ayında 19 yaşındayken tarikat evinde İsmail Arslan'ın cinsel saldırısına maruz kaldığını belirterek, savcılığa başvurdu.

"Dini duygularımı istismar etti"

N.M.Y., savcılık ifadesinde "Akşamüstü beni yatak odasına çağırdı. "Başımıza kaza bela gelir" diyerek dini duygularımı istismar ederek cinsel saldırıda bulundu" dedi.

"İyi hal" indirimi uygulandı

İsmail Arslan'ın H.K.Y.'ya yönelik eylemi nedeniyle açılan dava, Kasım 2022'de sonuçlandı. Tarikat liderine "çocuğun cinsel istismarı" suçundan "iyi hal" indirimi ile 11 yıl 5 ay hapis cezası verildi. Cezaevine konulmayan arslan için adli kontrol tedbirleri uygulandı.

İsmail Arslan hakkında bu kez N.M.Y.'ye yönelik "zincirleme şekilde nitelikli cinsel saldırı" suçlaması ile 21 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya İsmail Arslan ile avukatı katıldı. Mağdur taraftan ise duruşmaya katılan olmadı.

Arslan, kendisine iftira atıldığını iddia etti.

Duruşmalardan vareste tutuldu

Sanık avukatı ise suçlamaların asılsız olduğunu öne sürerek, sanığın duruşmalara katılmasının zorunlu tutulmamasını talep etti.

Mahkeme heyeti, talebi kabul ederek, İsmail Arslan'ın avukatına verilen vekaletin yeterli olduğunu karar verdi.

Duruşma N.M.Y.'nin ifadesinin alınması için ertelendi. (Kısa Dalga)

Gündem