İki sendikadan ek gösterge tepkisi: Geç kalındı, hala yoksulluk sınırının altındayız

İki sendikadan ek gösterge tepkisi: Geç kalındı, hala yoksulluk sınırının altındayız
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ek gösterge kararının yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi Eş Başkanı Kubilay Yalçınkaya, “3600 ek gösterge düzenlemesi maaşlarımızı 1234 TL arttırsa da 2021 dönemi maaşlarımızın yoksulluk sınırı karşısındaki oranı baz alındığında kaybımız yeni düzenleme sonrası 1563 TL’dir” dedi.

Kubilay Yalçınkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 600 puanlık ek gösterge artışının sağlık personeline ne kadar etki edeceğini şöyle açıkladı:

“3600 ek gösterge sözü verildikten sonra 2019 yılında 3000 ek gösterge emekli maaşı yoksulluk sınırının yüzde 45 iken, 3600 ek gösterge ile maaşlarımızın bugünkü yoksulluk sınırı karşılığı yüzde 35 olacak. Ek gösterge düzenlemesi söz verildiği dönem olan 3000 ek gösterge düzeyindeki maaşlarımızın refah düzeyine taşımayacak bizleri. 3600 ek gösterge düzenlemesi maaşlarımızda 1234 TL arttırsa da 2021 dönemi maaşlarımızın yoksulluk sınırı karşısındaki oranı baz alındığında kaybımız yeni düzenleme sonrası 1563 TL’dir.”

BİRLEŞİK KAMU-İŞ: GEÇ KALINDI, TEMMUZ'DAKİ ZAMLARI TÜİK ÇALMASIN

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, ise yaptığı yazılı açıklamada şu noktalara dikkat çekti:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu akşam müjdelediği 3600 ek gösterge haberi her ne kadar tüm çalışanlara verilecek olsa da, gelecek yılbaşında maaşlara yansıyacak 1000-1200 lira farkla bu enflasyonla bir ay bile sürmeden kamu emekçileri ve emeklilerin elinden geri alınacaktır.

3600 ek gösterge talebi her ne kadar konfederasyonumuzun yıllardır hükümetten istediği bir hak olsa da, geç verilen hak bir işe yaramayacaktır. AKP İktidarı seçim kaybetme korkusu ile hareket etmektedir. Kamu emekçileri ve emeklilere gerçekçi bir iyileştirme yapmak isteniyorsa temmuz ayında verilecek zamları TÜİK aracılığıyla yurttaşlardan çalmaması gerekmektedir. 3600 ek göstergenin yanı sıra hakkımız olan enflasyon farklarını TÜİK’in açıkladığı çarpıtılmış oranlardan değil, çarşı ve pazardaki fahiş fiyat artışlarına göre belirlemesi gerekmektedir.” (Kısa Dalga/ANKA)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Ekonomi