Gezi tutuklusu Tayfun Kahramandan Erdoğan'a: 'İktidar giderayak yandaş müteahhitlere yeni rant alanları müjdeliyor'

Gezi tutuklusu Tayfun Kahramandan Erdoğan'a: 'İktidar giderayak yandaş müteahhitlere yeni rant alanları müjdeliyor'
Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın "Avrupa ve Anadolu Yakası’nda 500 bin konutluk uydu kentler planlıyoruz" sözleri hakkında "İktidar giderayak kentsel dönüşüm adı altında yandaş müteahhitlere yeni rant alanları müjdeliyor" paylaşımını yaptı.

Gezi tutuklusu şehir plancısı Tayfun Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İstanbul’da acilen dönüştürmemiz gereken 1,5 milyon riskli konut var. Bunun için İstanbul’un Avrupa ve Anadolu Yakası’nda 500 bin konutluk uydu kentler planlıyoruz” açıklamasına Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi.

"İktidar giderayak kentsel dönüşüm adı altında yandaş müteahhitlere yeni rant alanları müjdeliyor!" diyen Kahraman, "İstanbullular ise afet odaklı dönüşümü, mevcut konutlarının depreme dayanıklı hale getirilmesini, güvenli yaşamı bekliyor!" dedi.

'İktidar 1999’dan beri rant alanları açmak dışında hiçbir şey yapmadı'

Kahraman'ın paylaşımı şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı’nın bu MÜJDESİ yeni değil! Sistematik rant siyaseti İstanbul’un 2 yakasına 2 yeni şehir vaadini 2011’den beri kullanıyor!Evet, İstanbul’da olası bir depremde hasar alacak milyonlarca konut var ve iktidar 1999’dan beri rant alanları açmak dışında hiçbir şey yapmadı!"

'Seçim malzemesi palavraları bırakıp çözüme odaklanmalıyız'

"Bu müjde yeni olmadığı gibi, bir kentsel dönüşüm projesi de değil! 2019 tarihli 5.9 İstanbul Depremi sonrası her yıl 100 bin konut yapacaklarını söylediler! Yapılmadı! Zaten yeni rant alanlarında ilave nüfus çekecek uydu kentler yaparak mevcut riskli yapılara çare üretilemez! Seçim malzemesi palavraları bırakıp çözüme odaklanmalıyız! İktidar giderayak kentsel dönüşüm adı altında yandaş müteahhitlere yeni rant alanları müjdeliyor! İstanbullular ise afet odaklı dönüşümü, mevcut konutlarının depreme dayanıklı hale getirilmesini, güvenli yaşamı bekliyor!

'Günleri sayılı iktidar...'

"Günleri sayılı iktidar boş konut stokunu değerlendirerek, fiyat ve kiraları düzenleyerek, riskli yapıları güçlendirerek, gerekiyorsa yerinde yeniden yaparak konut sorununa gerçek bir çözüm üretmek değil seçim telaşıyla ranta yönelik bir gayrimenkul geliştirme projesi peşinde!"

'Az kaldı İstanbul'a bahar gelecek'

"Bu boş vaatlere rağmen halk gerçek çözümün farkında! İstanbul ve Türkiye’nin asıl ihtiyacı mevcut yapıların afete karşı güçlendirilerek veya ilave nüfus getirmeden yerinde yeniden yapılarak herkesin güvenli konut hakkına kavuşması! #AzKaldı İstanbul’a bahar gelecek." (Kısa Dalga)

Gündem