İlaç fiyatları için belirlenen Euro kuru yükseldi: Sıkıntılar yaşanmaya devam edecek

İlaç fiyatları için belirlenen Euro kuru yükseldi: Sıkıntılar yaşanmaya devam edecek
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), ilaç fiyatları için belirlenen Euro kurunun 17.55 liraya yükseltilmesine karşı açıklama yaptı.

Bakanlıkça belirlenen Euro kurunun son sekiz yıldır, reel avro kurunun yüzde 50’si oranında seyretmeye devam ettiğini kaydeden . TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, “Bugün yaşanan ‘ilaç yok’ probleminin en temel sebebi budur” dedi.

'Sıkıntılar yaşanmaya devam edecek'

Cumhuriyet'in haberine göre Saydan, kur seviyesi güncel kurun çok altında kaldığı için piyasada bulunamayan ilaç sorununun devam edeceğine dikkat çekerek “İthal edilen ilaçların, güncel kura göre ithalatında sıkıntılar yaşanmaya devam edecek” değerlendirmesinde bulundu.

'10 gün süreyle biz eczacılar ne yapacağımızı düşünüyoruz'

Söz konusu kararın yürürlüğe girme tarihi 25 Aralık olarak belirlendiği için depolardan ilaç akışının dün itibarıyla oldukça azalmaya başladığını belirten Saydan, “10 gün süreyle biz eczacılar ne yapacağımızı düşünüyoruz. İlacın ulaşılabilir ve bulunabilir olması zorunludur. Aksi halde hayati öneme sahip birçok ilaç piyasada bulunamayacak. İlacın sağlıklı bir şekilde piyasada bulunabilir olması için Avro kurunun güncellenmesinin yeterli olmayacağını, geçmiş yılların deneyimleri açıkça göstermekte” ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem