İlahiyat Fakültesi Dekanı 'İslam'a küfredenin fotoğrafı' diyerek afişi engelledi

İlahiyat Fakültesi Dekanı 'İslam'a küfredenin fotoğrafı' diyerek afişi engelledi
Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akbaş, aralarında Atilla İlhan, Vedat Türkali, Adile Naşit, Sadri Alışık, Kadir İnanır, Turgut Uyar, Leman Sam gibi sanatçı ve yazarların fotoğraflarının bulunduğu afişlerin sergilenmesine izin vermedi.

Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin "Aklıma Bir Fikir" geldi projesi kapsamında Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği de (RATEM) telif bilincini arttırmak için panel, yarışma ve sergiden oluşan bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlikler kapsamında yapılmak istenen sergi İletişim Fakültesi'nin sergi salonu uygun olmadığı için İlahiyat Fakültesi'nin fuaye alanına taşınmak istendi.

halktv.com.tr'de yer alan habere göre İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akbaş, aralarında Atilla İlhan, Vedat Türkali, Adile Naşit, Sadri Alışık, Kadir İnanır, Turgut Uyar, Leman Sam gibi sanatçı ve yazarların fotoğraflarının bulunduğu afişlerin sergilenmesine izin vermedi.

RATEM heyetinin dekan Akbaş'la yaptığı görüşme de sonuçsuz kaldı. Sergi Hukuk Fakültesi'ne taşınmak zorunda kaldı.

Heyetin dekan Akbaş'la yaptığı görüşme ise videoya yansıdı. Heyetten bir isim tüm eserleri üniversite öğrencilerinin ürettiğini, eserlerin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi. Aynı kişi eserlere izin verilmemesi durumu YÖK'e, Kültür Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne de ulaştırılacağını belirtti.

Bu sözler üzerine dekan Akbaş, "Burası İlahiyat Fakültesi. Ben İslam'a küfreden birinin fotoğrafını koyamam. İzin vermem yani. Benim şey anlayışım bu" dedi.

Bir başka yetkilinin, "Burada İslam'a kim küfrediyor ki?" sorusuna Akbaş, "Ben isim vermem zaten de, burası benim yetkimde" ifadelerini kullandı.

Gündem