İletişim Başkanlığı’ndan ‘kaçırma görüntüsüne’ açıklama: Gaziosmanpaşa değil Iğdır, kaçırma değil nişanlıya sürpriz

İletişim Başkanlığı’ndan ‘kaçırma görüntüsüne’ açıklama: Gaziosmanpaşa değil Iğdır, kaçırma değil nişanlıya sürpriz
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, "Bir şahsın nişanlısına sürpriz yapmak istediği, görüntülerin yanlış anlaşılmaya neden olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Gaziosmanpaşa'da yaşandığı iddia edilen ve bir kadının caddede yürürken bir araca zorla bindirilerek götürüldüğü olaya dair İletişim Başkanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamaya göre, olay Gaziosmanpaşa’da değil Iğdır’da yaşandı. Kaçırma değil, nişanlıya sürprizmiş!

Kadının araca zorla bindirilerek götürüldüğü anlar bir güvenlik kamerasına yansımış, olay kamuoyunda yankı bulmuştu.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Gaziosmanpaşa'da iş yerinden bir arkadaşı ile çıkan kadın, caddede yürürken bir otomobile bindirilerek kaçırıldı" içerikli video ile ilgili çalışma başlatıldığını ve olayın gerçek yüzünün 'kaçırılma' olmadığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı’nın açıklaması şöyle:

"Sosyal medya platformlarında paylaşılan ve basın yayın organlarında habere konu olan, "Gaziosmanpaşa'da iş yerinden bir arkadaşı ile çıkan kadın, caddede yürürken iddiaya göre bir otomobile bindirilerek kaçırıldı." içerikli video kaydı ile ilgili emniyet birimleri çalışmalarını tamamlamıştır.

Yapılan araştırmalarda İ.M., İ.J. ve kız kardeşi G.J. ile M.S. isimli şahısların Iğdır ilinde oldukları tespit edilerek şahıslar muhafaza altına alınmıştır. Burada alınan beyanlarında; İ.M. isimli şahsen İ.J. ile nişanlı oldukları, sürpriz yapmak amacıyla nişanlısını 34 GH.... plakalı araca bindirdiği ve herhangi bir kaçırılma olayının olmadığı ifade edilmiştir.

Şahıslar, kimlik tespitleri ve alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, medyadaki iddiaların bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğu anlaşılmıştır." (Kısa Dalga)

Gündem