İlgezdi: Yapılmayan olimpiyat için 5 yılda 127 milyar lira harcandı

İlgezdi: Yapılmayan olimpiyat için 5 yılda 127 milyar lira harcandı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Yapılmayan bir olimpiyat için sadece beş yılda 127 milyar liradan fazla para harcandı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu'na ilişkin açıklama yaptı. “2011’de olimpiyatların İstanbul’a gelmesi için 1992 yılında oluşturulan kurul hala faaliyette ve haftalık toplanması gerekirken birçok yıl hiç toplantı yapmadı" diyen İlgezdi, "2021 Sayıştay raporunda ise ‘birkaç defa toplandığı görüldü’ dendi. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı çar çur ediliyor” diye konuştu.

İlgezdi 5 yıldır İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’nun olimpiyatlar için herhangi bir çalışma yapmadığını vurgulayarak şunları söyledi: “5 yılda 127 milyardan fazla para harcandı ancak olimpiyatlarla ilgili bir çalışma yapılmadı. Bu kurul da AKP’nin arpalığı haline geldi. Gerçekçi bir yaklaşım olmadıkça, kaynaklar doğru yerlere aktarılmadıkça biz olimpiyat hayalleri kurmaya devam ederiz." (Kısa Dalga)

Gündem