Mimik cezası yetmedi, Halk TV'ye bu kez de 'mimik' esprisinden ceza verildi

Mimik cezası yetmedi, Halk TV'ye bu kez de 'mimik' esprisinden ceza verildi
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) İlhan Taşçı, Halk TV programcıları Ayşenur Arslan ve Emin Çapa’nın ‘mimikle terörü övme’ cezasını ‘espriyle’ eleştirmeleri nedeniyle kanala tekrar ceza verildiğini duyurdu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyesi (RTÜK) İlhan Taşçı 21 Aralık’ta RTÜK’ün Halk TV’de yayınlanan Medya Mahallesi’ne üç ayrı ceza verdiğini duyurmuştu.

RTÜK’ün Halk TV’de Ayşenur Arslan’ın hazırlayıp sunduğu Medya Mahallesi'ne 'mimiklerini' gerekçe göstererek verdiği cezayı, gazeteci Emin Çapa canlı yayında maske takarak protesto etti. Çapa, “Mimiklerimiz anlaşılmasın diye artık yayına böyle çıkacağız. Mimik yok, ceza yok. Sayın RTÜK başkanı mimik yok. Haksızlık var ülkede, adaletsizlik var ama biz hiç itiraz etmiyoruz ve mimik yapmıyoruz. Biz de salağız, ahmağız, bilmiyoruz ve duymuyoruz. Ülkedekiler tek akıllılar sizlersiniz" dedi.

Bugün sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Taşcı, Halk TV'ye bir ceza daha verildiğini belirtti. Taşcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: RTÜK’ten bu defa da espriye ceza! Ayşenur Arslan ile Emin Çapa’nın RTÜK’ün “mimikle terörü övmekten” verdiği cezayı espri şeklinde eleştirmeleri nedeniyle bugün de oyçokluğuyla Halk TV’ye % 1 idari para cezası verildi.

RTÜK 'ün 2022 yılında Halk TV'ye kestiği ceza bedeli 20 milyon TL olmuştu.

Gündem