İliç komisyonunda Özhaseki kavgası

İliç komisyonunda Özhaseki kavgası
Meclis İliç Faciası Araştırma Komisyonu’nun bugün yapılan toplantısında CHP’li üyeler ile AKP’li ve MHP’li üyeler arasında Özhaseki tartışması yaşandı.

Erzincan'ın İliç ilçesinde Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen liçli toprağın kaydığı ve 9 işçinin toprak altında kaldığı facianın araştırılmasına ilişkin kurulan Meclis İliç Faciası Araştırma Komisyonu yine tartışmaya sahne oldu.

Komisyonun bugün yapılan toplantısında CHP’li üyeler ile AKP’li ve MHP’li üyeler arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile ilgili tartışması yaşandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Çevre Bakanlığı Genel Müdürü Recep Akdeniz’in konuşması sırasında, Bakan Özhaseki’nin İliç’teki facia bölgesine 9 gün gecikmeli geldiğini söyledi.

Yavuzyılmaz’ın bu sözleri üzerine AKP Milletvekili Resul Kurt ve MHP Milletvekili Musa Küçük karşılık verince komisyonda sesler yükseldi. Tartışmaya CHP’li Gamze Taşcıer ve AKP’li Şengül Karslı da katılınca tartışma alevlendi. Başkan Atay Uslu, çalışmalara ara vermek zorunda kaldı.

Komisyonda daha önce de Deniz Yavuzyılmaz'ın yaşanan ihmalleri anlatması üzerine AKP'li vekillerle tartışma yaşanmıştı. (Kısa Dalga)

Gündem