İliç'te toprak altında kalan işçilerin ailelerine sigortadan 150 bin TL

İliç'te toprak altında kalan işçilerin ailelerine sigortadan 150 bin TL
İliç'te toprak altında kalan maden işçilerine uygulanan ferdi kaza sigortasındaki teminat tutarı 1 milyon TL’ye yükseltildi. Ancak düzenlemeye İliç dahil edilmediğinden, ölen işçilerin yakınlarına 150 bin TL ödenecek.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde göçük altında kalan dokuz maden işçisinin, yükseltilen yeni kaza teminatlarına dahil edilmediği belirtildi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer'in haberine göre; madende çalışan işçilere uygulanan ferdi kaza sigortasındaki teminat tutarı yeni yapılan düzenleme ile 150 bin TL’den 1 milyon TL’ye yükseltildi. 19 Mart 2024’te yürürlüğe giren düzenlemeye göre maden kazasında yakınlarını kaybedenler, ölen her bir işçi için 1 milyon TL tazminat alacak.

Geçici madde

Ancak düzenlemeye geçici bir madde konularak İliç kazası dahil edilmediğinden bu madende hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına 1 milyon TL yerine 150 bin TL tazminat ödeneceği belirtildi. Bu işçilerin yakınlarına Sosyal Güvenlik Kurumu ve özel sigorta aracılığıyla yapılacak teminat ödemeleri ise yeni düzenlemenin dışında yer alıyor. (Kısa Dalga)

Gündem