İlk Evim Arsa projesinde hak sahipleri soruyor: Daha ne kadar bekleyeceğiz?

İlk Evim Arsa projesinde hak sahipleri soruyor: Daha ne kadar bekleyeceğiz?
Yaklaşık iki yıl önce dar gelirliler için başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında “İlk Evim Arsa” projesinde birçok ilde arsaların bölgesi ve parseli dahi henüz belli değil.

Cumhuriyet Gazetesinden Şehriban Kıraç'ın haberine göre, yaklaşık iki yıl önce dar gelirliler için başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi kapsamında “İlk Evim Arsa” projesinde birçok ilde arsaların bölgesi ve parseli dahil henüz belli değil.

AKP hükümetinin Eylül 2022’de en büyük sosyal konut hamlesi olarak tanıttığı 81 ili kapsayan “İlk Evim İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa” projesinde birçok ilde arsa ve konutlarla ilgili belirsizlik sürüyor.

''Daha ne kadar bekleyeceğiz?''

Hak sahipleri TOKİ’ye ulaşamamaktan yakınırken kurumun internet sitesi üzerinde de bilgileri bulamıyorlar. Sosyal medya üzerinden şikâyetlerini dile getiren ve görüştüğümüz hak sahipleri “daha ne kadar bekleyeceğiz'' diye soruyor.


Şikâyet var adlı internet sitesi üzerinden bir hak sahibi “TOKİ İlk Evim Arsa projesine 20/10/2022 de başvurdum. 2023 Ocak’ta kura yapılmıştı ve asil olarak hak sahibi oldum, ancak 1 yılı geçti haber yok. TOKİ’yi arıyorum kimse cevap vermiyor. CİMER’e yazdım bekleyin dediler. Daha ne kadar beklenecek acaba” diye sordu.

İlk Evim Arsa projesi ile yurttaşlar ister kendi evlerini yapacak isterlerse de TOKİ’den yardım alabilecek, iki ayrı gruptaki bu arsalar yaklaşık 937 lira ile 1.604 liradan başlayan taksitlerle, 10 yıl vadeyle satılacaktı. Ancak arsaların hangi bölgede, hangi ada ve parselde olduğu ile ilgili şu ana kadar hak sahiplerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

''İmar planı sürüyor''

İlk Evim Arsa projesinde hak sahibi olan yurttaşlar arsa projelerinde gelinen son durumu sosyal medya platformu X üzerinden de TOKİ’ye soruyor. TOKİ gelen birçok şikâyete ise şu yanıtı veriyor:

“Projenin imar planı çalışmaları devam etmekte olup süreç tamamlandığında ‘Arsa Belirleme Kura Takvimi’ web sitemizden yayımlanacak ve kura tarihleri için SMS ile bilgilendirme yapılacaktır. Sonrasında sözleşme aşamasına geçilecek ve gerekli bilgilendirmeler TOKİ’nin resmi internet sitesinde yayımlanacak olup konuyla ilgili gerekli açıklama da buradan yapılacak.”. (Kısa Dalga)

Gündem