İlk raporda ‘keşif yok’ denilmişti: Sibel Tekin davasında mahkeme ek bilirkişi raporu istedi

İlk raporda ‘keşif yok’ denilmişti: Sibel Tekin davasında mahkeme ek bilirkişi raporu istedi
Belgesel yönetmeni Sibel Tekin’in “örgüt üyeliği”nden yargılandığı davada mahkeme ek bilirkişi raporu istenmesine karar verdi. İlk bilirkişi raporunda, “keşif yapıyordu” iddiasına dair bir görüntü bulunamadığı belirtilmişti.

Belgesel yönetmeni Sibel Tekin’in “Karanlıkta Başlayan Hayat” belgeseli için sabah saatlerinde işe giden insanları çekerken ihbar edilmesi sonucu “örgüt üyeliği”nden yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

MLSA’dan Sibel Yükler’in haberine göre, Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Tekin, avukatları ve izleyiciler katıldı.

Mahkeme başkanı, 24 Mayıs’ta dosyaya giren 17 sayfalık bilirkişi raporunda, Tekin’e ait bir adet flash belleğin içindeki görüntülerin incelendiğini söyledi.

Söz alan Tekin, temmuz ayında Bulgaristan’daki bir film festivaline jüri üyesi olarak davet edildiğini söyleyerek, hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

Avukatı Mehtap Sakinci de dosyaya sunulan bilirkişi raporunda Tekin’in infaz koruma memurlarının olduğu araçları çekmediğinin, araçların çekim sırında kayda girip çıktığının tespit edildiğini belirtti. Bütün incelemelerin tamamlandığını, bilirkişi raporunun da Tekin’in lehine sonuçlandığını söyleyen Sakinci, esas hakkındaki mütalaanın verilmesini talep etti.

Sakinci, Tekin’in jüri üyesi olarak gideceği film festivalinin davetiyesini de mahkemeye sundu.

Savcı, Tekin’in polis aracı ve infaz koruma memurlarının servis aracını bilerek çekip çekmediğinin tespit edilmesi için ek bilirkişi raporu alınmasını ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden gelecek bilgisayar incelemesinin beklenmesini talep etti.

Savcının taleplerini kabul eden mahkeme heyeti, Tekin hakkındaki yurt dışı yasağını kaldırarak duruşmayı 3 Ekim’e erteledi.

İlk bilirkişi ‘delil yok’ demişti

Duruşma öncesi dosyaya giren 17 sayfalık bilirkişi raporunda, görüntülerde park ve seyir halinde bulunan sivil araçlar, okul servisi, özel halk otobüsü, dolmuş gibi diğer toplu taşıma araçları ile çevrede bulunan şahısların olduğu belirtiliyor. Bir polis aracının kayıt sırasında sadece 9 saniye kamera açısına girdiği aktarılan raporda, “Görüntülerde bulunan araçların resmi araç olduklarına ilişkin herhangi bir yazı, resmi plaka veya sticker bulunmaması nedeniyle Sincan 1 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne ait personelleri taşıyan servis aracının kayda alınıp alınmadığı hususunda tespit yapılması mümkün olmamıştır” denildi. (Kısa Dalga)

Gündem