İmamoğlu 'davet edildim' dedi, Kurum 'hayali davet' yorumu yaptı

İmamoğlu 'davet edildim' dedi, Kurum 'hayali davet' yorumu yaptı
AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "İlk kez Ulaştırma Bakanlığı tarafından Sirkeci - Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına davet edildim" sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Kurum, İmamoğlu'nun İstanbul'da yaşamadığını öne sürerek "Kendi kendine hayali davetler yapıyor" dedi.

Pazartesi günü İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sirkeci-Kazlıçeşme arasına inşa edilen raylı sistem hattı hizmete açılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Sancaktepe'de düzenlediği halk buluşmasında Ulaştırma Bakanlığı tarafından açılışa davet edildiğini söyledi.

Bu davetin bir ilk olduğunu ve davete gideceğini açıklayan İmamoğlu, "Vallahi teşekkür ediyorum kendisine. Pazartesi oraya gideceğim. Bakın bu ülkede bazı alışkanlıkları böyle yapa yapa değiştireceğiz. Şunun için gideceğim o açılışa: O bakanlık, o makamlar; onlar kadar benim kardeşim, benim. Benim makamım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, benim kadar onların. Bunu onlara öğretene kadar, bunu her yerde anlatacağım" dedi.

Murat Kurum: Kendisine herhangi bir davet yapılmamış

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, İmamoğlu'nun açılışa katılımı hakkındaki görüşleri Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a soruldu.

İmamoğlu'nun "hayal" gördüğünü söyleyen Kurum, "Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış. Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma bakanlığı açıklama yapmadı

"Davet" tartışmasına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise henüz bir açıklamada bulunmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yönetimin CHP'ye geçmesinin ardından kentte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından inşa edilen projelerde farklı simgeler kullanılmaya başlandı. AK Parti'nin her dönem seçim vaatleri arasında yer alan projelerin açılışına bugüne kadar Cumhur İttifakı bileşenleri dışında kimse katılmadı. (Kısa Dalga)

Gündem