İmamoğlu 'İstanbul'u ayağa kaldıracak proje' dedi: Sabiha Gökçen - Beylikdüzü 50 dakika

İmamoğlu 'İstanbul'u ayağa kaldıracak proje' dedi: Sabiha Gökçen - Beylikdüzü 50 dakika
Anadolu Yakası'ndaki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İstanbul'un batı sınırındaki Beylikdüzü'ne 50 dakikada 'Hızray'la gidilebileceği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy - Sarıgazi arasında yapımı devam eden metro çalışmasının ilk vagonunun raylara indirilmesinin test sürüşüne katıldı.

Programda konuşan İmamoğlu, "Anadolu yakasının kuzeyinde bulunan önemli bir hat olduğunu belirterek 9 - 10 ay sonra Samandıra'da yaşayanların 40 - 45 dakikada Üsküdar'a gidebileceğini ifade etti.

"Çünkü Çekmeköyde'de Üsküdar hattı var, bu hat önemli bir hat. Gururlu bir test sürüşü yapıyoruz" diyen İBB başkanı, Ocak - Şubat 2024'te hattın hazır olacağını kaydetti.

50 dakikada İstanbul geçilecek

Çekmeköy - Sarıgazi Metro test sürüşünün ardından Sultanbeyli'de halkla buluşan İmamoğlu, "Sultanbeyli dahil beş ilçeyi kapsayacak şekilde Paşaköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin hızla tamamlanacağını ifade etti.

İBB başkanı şöyle devam etti: "Sabiha Gökçen Havalimanı ve Beylikdüzü arasında İstanbul'u ayağa kaldıracak önemli bir proje hazırlıyoruz. Projesi bitmek üzere, finansman görüşmeleri yapıldı.14 Mayıs sonrası hükümetimizin İstanbul'a dair önemli projelerinden bir tanesi, bu bölgeyi Beylikdüzü'ne kadar bağlayacak 'HIZRAY' projesidir. Bu metro ne yapacak biliyor musunuz? Sizi buradan Beylikdüzü'ne 50 dakikada götürecek. 14 Mayıs'ı hep birlikte memleket adına bir demokrasi ve adalet bayramı haline getireceğiz. Bu şehri hep birlikte ayağa kaldıracağız." (DHA)

Gündem