İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan katılım talep etmişti, toplantıya çağrılmadı: CHP içinde neler oluyor?

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan katılım talep etmişti, toplantıya çağrılmadı: CHP içinde neler oluyor?
CHP'nin ilçe başkanları toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesi gündem yarattı. Gazeteci İsmail Saymaz, bu konudaki iddialara Sözcü'deki köşesinde yer verdi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü gazetesindeki yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP ilçe başkanları toplantısına davet edilmediğini iddia etti.

Saymaz'ın dikkat çektiği noktalar

Daha önce bu köşede Kılıçdaroğlu'nun İstanbul ziyaretlerine İmamoğlu'nun katılmadığına dikkat çeken Saymaz, bu sefer de CHP Genel Merkezi'nin toplantıya İmamoğlu'nu davet etmediğini öne sürdü.

Saymaz'a göre; İmamoğlu toplantıya gelmek istediğini ifade ederken, son anda "kapalı toplantı olacağı" gerekçe gösterilerek kendisine kibar bir şekilde gelmemesi yönünde haber gönderildi.

İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu arasında geçen diyalog

Toplantı öncesi iki isim arasında geçen diyaloga da değinen Saymaz, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na "Toplantıya gelirim diye söylemiştim ama kapalı bir toplantı olacakmış" dediğini aktardı.

Kılıçdaroğlu'nun bu ifadeye sadece "Evet" yanıtı verdiğini belirtti. Ayrıca, toplantı sırasında bazı ilçe başkanlarının İmamoğlu'nun orada olması gerektiğini dile getirdiği, Kılıçdaroğlu'nun ise "Bu bir örgüt toplantısı. İmamoğlu'nu belediye başkanlarıyla yapacağım toplantıya çağırırım" şeklinde cevap verdiği bilgisini paylaştı. (Kısa Dalga)

Gündem