İmamoğlu: Milletimiz öyle bir demokrasi tokadı attı ki 4 yıldır başları dönüyor; var mısınız o sendeleyeni yere düşürmeye?

İmamoğlu: Milletimiz öyle bir demokrasi tokadı attı ki 4 yıldır başları dönüyor; var mısınız o sendeleyeni yere düşürmeye?
İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli’nde vatandaşlarla buluştu. Cumhuriyet Meydanı’nda konuşan İmamoğlu, “İktidar istiyoruz. Niçin? Bir avuç insan değil, bir kişinin iktidarı hiç değil, bir ailenin iktidarı asla değil. Biz, 86 milyon insanımızın iktidarı için yola çıktık" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Kırklareli’yi ziyaret etti.

İmamoğlu, bugün Kırklareli ziyaretinde halka seslendi. İmamoğlu yaptığı konuşmada “İktidar istiyoruz. Niçin? Bir avuç insan değil, bir kişinin iktidarı hiç değil, bir ailenin iktidarı asla değil. Biz, 86 milyon insanımızın iktidarı için yola çıktık. Şu anda bu memleketin en büyük sorunu ne biliyor musunuz? Diyor ki bir akıl: ‘Ben bilirim. Ben yaparım. Ben ne dersem o doğru.’ Vallahi o ‘Ben’ diyen aklı, hemen 14 Mayıs'ta evine yollayacağız. Hangi akıl gelecek? Vatandaşına yüzünü dönen, bu memleketin 86 milyon insanının fikrinden faydalanan, şu zenginliğin farkında olan, onlarla düşünen, onlarla üreten, onların hakkını savunan, bu memleketin zenginliklerini onlarla paylaşan, bir avuç insanla değil, milletiyle paylaşan akıl iktidara geliyor. Yolumuzun bir olduğunu unutmayın. Yolumuzun uzun olduğunu unutmayın. Çok çalışacağımızı unutmayın. Kendinize güvenmeyi unutmayın. Umudun siz olduğunu unutmayın. Kol kola olun. Birlikten kuvvet doğar. Birliğin gücünün her biriniz bir ferdi olun. Hep birlikte iktidar olalım. 86 milyon iktidar olsun. Her şey çok güzel olsun” dedi.

Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da milletimiz sandıkta öyle bir demokrasi tokadı attı ki 4 yıldır başları dönüyor, hâlâ sendeliyor. Var mısınız o sendeleyeni yere düşürmeye?" diye seslendi.

whatsapp-image-2023-03-30-at-15-29-11.jpeg

İmamoğlu konuşmasında "İstanbul'da seçimi iptal etmeye kalktılar milletimiz sandıkta öyle bir demokrasi tokadı attı ki hâlâ akılları başlarına gelmedi, 4 yıldır başları dönüyor. Varsa yoksa İmamoğlu. Bir belediye başkanıyla bu kadar uğraşılır mı? Sebebi ne biliyor musunuz. O milletin demokrasi tokadı öyle bir sert ki hala sendeliyor. Var mısınız o sendeleyeni yere düşürmeye, var mısınız bir demokrasi tokadı daha atmaya? Hep beraber yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Tarih yazmak için yola çıktık"

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Yolumuz uzun, gençliğimiz var, enerjimiz de var. Bu enerjimizi yükseltmemiz lazım. Nereden başlayalım dedik? Trakya'dan, Kırklareli'nden başlayalım dedik.

Sizlerle birlikte tarih yazmak için yola çıktık. Size Türkiye Cumhuriyeti'nin önümüzdeki seçimde 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim. Size Millet İttifakı'nın bütün liderlerinin selamını getirdim. Bu ittifakın kurulduğu andan itibaren cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun emek verdiğini biliyoruz.

Öncelikle demokrasimizi raylarına oturtacağız. Hak, hukuk, adalet unsurlarını tekrar güçlü bir şekilde milletimizin önüne koyacağız. Yoğun bir çalışmanın içerisinde olacağız, memleketimizin yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı var. Onun için yola çıkıyoruz.

"Biz bir aile iktidarını kurmaya gelmiyoruz"

Biz bir aile iktidarını kurmaya gelmiyoruz. Biz liyakatıyla yükselen bir ülke var etmek için geliyoruz. Değerli hemşehrilerim. Biz İstanbul'da bir seçim yaşadık. İstanbul'da seçimi kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Hatta her türlü kirliliği, her türlü karalamayı yaptılar yine de kazandık. Yetinmediler. Seçimi iptal etmeye kalktılar bizim milletimiz sandıkta öyle bir demokrasi tokadı attı ki hâlâ akılları başlarına gelmedi, 4 yıldır başları dönüyor. Varsa yoksa İmamoğlu. Bir belediye başkanıyla bu kadar uğraşılır mı? Sebebi ne biliyor musunuz. O milletin demokrasi tokadı öyle bir sert ki hâlâ sendeliyor. Var mısınız o sendeleyeni yere düşürmeye, var mısınız bir demokrasi tokadı daha atmaya. Hep beraber yapacağız."

Gündem